Concursul International de Proiecte IT InfoMatrix 2011

0
(0)

250 de liceeni si studenti, organizati în echipe din 38 de tari sunt asteptati sa concureze între 5 si 9 mai a.c. în campusul International School of Bucharest (Soseaua Gara Catelu nr. 1R), în etapa finala a Concursului International de Proiecte IT InfoMatrix 2011, organizat de LUMINA Institutii de Învatamant în colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Astfel, cea de-a 9-a editie a InfoMatrix se va termina printr-o ultima evaluare a 126 de proiecte finaliste (25 romanesti si 101 internationale), de catre un juriu de specialitate si prin prezentarea acestora publicului larg, în cadrul unei expozitii care va avea loc pe 6 si 7 mai a.c., între orele 11:00 si 19:00.

Cele 126 de proiecte din cadrul etapei finale a concursului au fost selectionate din peste 500 de proiecte înscrise în concurs în perioada octombrie 2010 – martie 2011. Printre proiectele expuse în Capitala, se numara si finalistele concursurilor InfoMatrix desfasurate, dupa modelul romanesc, în Mexic, Hong Kong si Ucraina, între lunile ianuarie si aprilie, a.c.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate proiecte înregistrate la patru categorii de concurs si o categorie extra concurs:

·         “Arta Computerizata“ (29 proiecte finaliste – categorie de concurs),

·          “ Continut digital” cu tema „God vs. Evil” (27 proiecte finaliste – categorie de concurs),

·         “Programare” (27 proiecte finaliste – categorie de concurs),

·         “Programare computerizata” (crearea unui software de control si cooperare cu un dispozitiv electronic-mecanic – 19 proiecte finaliste – categorie de concurs),

·         “Robotica” (categorie extra concurs, o noutate a Infomatrix 2011 – 24 de roboti înscrisi; „ Robotica” este o categorie speciala ce cuprinde robotii care se vor lupta în competitii de mini-sumo).

Noutatea editiei 2011 a InfoMatrix devine astfel categoria „Robotica”, în cadrul careia se vor organiza competitii de mini-sumo (lupte între robotei). Luptele robotice se vor desfasura într-un ring special amenajat.

Expozitia InfoMatrix 2011, din 6 si 7 mai a.c. va cuprinde si alte proiecte si dispozitive aplicabile în toate segmentele vietii sociale si în multe domenii de activitate care folosesc tehnologia IT: constructii, locuinta, protectia mediului si animalelor, educatie, transport, etc.

Pe parcursul zilelor InfoMatrix 2011 toate cele 126 de proiecte finaliste, prezente în expozitie vor fi evaluate de catre un juriu de specialitate format din ingineri informaticieni, profesori universitari, programatori si web designeri.

Cele mai bune proiecte finaliste  la cele patru categorii de concurs, atat la sectiunea “studenti” cat si la sectiunea “elevi de liceu” vor fi premiate în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 9 mai a.c., la Palatul National al Copiilor.

Despre: Editia InfoMatrix 2011 a debutat înca din luna octombrie a anului trecut si se desfasoara pana pe 9 mai a.c. pe parcursul a patru etape distincte: a) înscrierea si înregistrarea proiectelor de catre liceeni (14 – 19 ani) si studenti (15 octombrie 2010 – 25 martie 2011), b) evaluarea si selectarea pentru faza finala a celor mai bune proiecte (25 -30 martie  2010), d) etapa finala desfasurat­­a, între 5 si 9 mai a.c. si care cuprinde selectia, expunerea si premierea celor mai bune proiecte internationale precum si a celor mai bune proiecte romanesti, în numar de 25, selectionate în faza nationala a INFOMATRIX 2011, desfasurata la Universitatea Europei de Sud-Est Lumina, pe 7 si 8 aprilie 2011.

Pana în prezent s-au desfasurat etapele de înscriere si de evaluare a proiectelor a peste 1000 de liceeni si studenti din 38 de tari. Dintre acestea, organizatori au selectat 126 de proiecte, care se vor regasi în expozitia finala deschisa publicului pe 6 si 7 mai  2011.

Tarile reprezentate în finala InfoMatrix 2011, desfasurata la Bucuresti sunt: Romania, Mexic, Turcia, Arabia Saudita, Azerbaijan, Afganistan, Albania, Australia, Belarus, Bosnia si Hertegovina, Burkina Faso, Camerun, Cehia, Ecuador, Georgia, India,  Indonezia, Iran, Iraq, Italia, Kazakhstan, Kenya, Kirghistan, Macedonia, Malaezia, Moldova, Myanmar, Polonia, Serbia, Tajikistan, Tanzania,  Thailanda, Turkmenistan, Ucraina, SUA, Vietnam, Yemen, Hong Kong.

Informatii detaliate despre sectiunile concursului si criteriile de preselectie a lucrarilor înregistrate se regasesc pe

(fisier jpg – 15K )

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0