Copiii care au sase ani pana la 31 august intra in clasa pregatitoare

0
(0)

eleviClasa pregatitoare înlatura trecerea brutala de la gradinita la scoala. Copilul învata jucându-se si în acelasi timp se familiarizeaza cu atmosfera din scoala.

În clasa pregătitoare vor învăţa copiii care până la 31 august vor avea şase ani împliniţi sau, în cazuri speciale, cei care vor împlini această vârstă până la 31 decembrie 2012.

Pe de altă parte, copiii care au şapte ani împliniţi până la 31 august 2012 inclusiv vor fi înscrişi în clasa întâi indiferent dacă au fost sau nu au fost la grădiniţă.

În cazul în care copilul are doar şase ani împliniţi până la data menţionată mai sus, copilul poate intra în clasa întâi doar la solicitarea scrisă a părinţilor şi după evaluarea copilului de către specialişti.

Din septembrie 2012 Ministerul Educaţiei va introduce clasa pregătitoare, cu prezenţă obligatorie, în care copiii vor învăţa jucându-se, fără a fi evaluaţi cu note sau calificative.

Înscrierile se vor face conform unui calendar clar stabilit. La fel ca în anii trecuţi, înscrierile oficiale vor începe în martie.

Programele şcolare pentru copiii care vor intra la clasa pregătitoare sunt în ultima etapă de finalizare, iar părinţii vor fi informaţi cu multă atenţie asupra elementelor de programă importante în momentul înscrierii.

În clasa pregătitoare nu se vor da teste, cadrul didactic putând însă să utilizeze modalităţi de încurajare şi de recompensare specifice vârstei. Evaluarea copilului se va face la sfârşitul anului şcolar sub forma unui raport scris întocmit de învăţător. Din acest raport părinţii vor putea afla care este gradul dezvoltării fizice şi psihointelectuale, a limbajului şi a comunicării, precum şi al dezvoltării capacităţilor de învăţare şi a atitudinilor faţă de învăţare ale copilului. Acest raport va fi întocmit pe baza observării sistematice de către cadrul didactic a progresului elevului, pe tot parcursul anului şcolar.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0