Echipa Romaniei la Olimpiada Internationala de Lingvistica

0
(0)

La prima participare oficială la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, lotul olimpic al României a reuşit performanţe notabile, atât în proba pe echipe (locul 3 şi medalie de bronz), cât şi în proba individuală (două menţiuni).

Echipa care s-a clasat pe podium a avut în componenţă următorii elevi: Maria-Cristina Ionescu (Galaţi), Cătălina Stelea, Marius Todea (ambii din Braşov) şi Remus Iosifescu (Bucureşti). Pe lângă acest rezultat, Maria-Cristina Ionescu şi Marius Todea au obţinut menţiuni şi în concursul individual. Lotul olimpic a fost pregătit de Roxana Dincă şi Adina Dragomirescu, profesori la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti.

Olimpiada Internaţională de Lingvistică este un concurs organizat pe două niveluri: o probă individuală şi o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.
Ediţia a XI-a a Olimpiadei Internaţionale de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiţii internaţionale de ştiinţe, s-a desfăşurat la Manchester, în perioada 22 – 27 iulie. În acest an, au participat 138 de concurenţi din 26 de ţări din întrega lume (Australia, Brazilia, Bulgaria, China, Cehia, Estonia, Israel, Japonia, Singapore, SUA, Emiratele Arabe Unite, Vietnam etc.).

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0