Elevii de clasa a IV-a sunt evaluati miercuri la matematica si limba romana sau limba materna

0
(0)

Elevi ai claselor a IV-a din 136 de scoli din toata tara sustin miercuri o evaluare pilot, dupa ce saptamana trecuta cei de clasa a II-a au fost testati la scris-citit si matematica. Potrivit Ministerului Educatiei, testele vor avea un nivel de dificultate mediu si nu vor dura in total mai mult de 120 de minute. 

Metodologia prevede ca formatul lor sa fie asemanator cu cel al evaluarilor internationale administrate elevilor in varsta de 10-12 ani. Evaluarile au loc in timpul cursurilor, in salile de clasa.

IN 22 mai , elevii din clasele a VI-a din 86 de scoli vor sustine o evaluare la limba romana si comunicare si la matematica si stiinte, fiecare cu o durata de doua ore.

Metodologia de desfasurare a evaluarilor pilot prevede ca notele nu vor fi trecute in catalog, ci numai in portofoliul educational al elevului. Rezultatele individuale la evaluarea elevilor vor fi folosite de cadrul didactic, acolo unde este cazul, pentru elaborarea planului individualizat de invatare, pentru remedierea/dezvoltarea/orientarea care cuprinde informatii diagnostice si prognostice in vederea orientarii si optimizarii invatarii.

Legea Educatiei Nationale prevede organizarea de evaluari pentru pentru clasele a-II-a, a IV-a si a VI-a in toate scolile din tara incepand cu anul viitor.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0