Inscrierea la liceu

0
(0)

Inscrierea in licee de stat in clasa a IX-a se face fara examen, pe baza mediei de admitere. Exceptie fac liceele/clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor la limba materna.

Media generala obtinuta la Evaluarea Nationala constitutie unul dintre criteriile pentru admiterea in invatamantul liceal de stat, potrivit ordinului nr. 4802/ 31.08.2010, privind organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2011-2012.

Media de admitere este media aritmetica intre media generala la Evaluarea Nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a si media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a.

Media generala la Evaluarea Nationala va fi calculata, indiferent daca una sau mai multe din notele obtinute la evaluarea nationala sunt inferioare notei cinci. Media de admitere se calculeaza, indiferent daca media generala la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a este inferioara notei cinci.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0