Matematica – ultima proba de la Evaluarea nationala

0
(0)

Peste 190.000 de absolvenţi ai claselor a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Naţională care a început luni, 25 iunie, şi se va încheia miercuri,  cu proba de la Matematică. Notele de la Evaluarea Naţională vor conta la admiterea în liceu.

Proba incepe la ora 9:00 si este ultimul examen pe care elevii il au de sustinut inainte de admiterea in liceu.

Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare (CNEE) a elaborat 10 variante de subiecte, în conformitate cu programa pentru Evaluarea Naţională 2012 la clasa a VIII-a şi cu modelul evaluărilor internaţionale. Subiectele au un nivel mediu de dificultate şi permit rezolvarea în 120 de minute.

Sălile în care se susţine examenul au fost adaptate astfel încât elevii să fie aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică. Pe uşa fiecărei săli se va afişa lista nominală cu elevii, dar şi avertismentul prin care se anunţă că este strict interzis accesul cu materiale ajutătoare, mijloace electronice de calcul sau de comunicare.

Fiecare sală de examen a fost dotată cu camere de supraveghere video, conform ordinului de ministru care prevede obligaţia comisiilor judeţene de organizare a evaluării naţionale de a asigura camere de supraveghere video funcţionale în sălile de clasă din unităţile de învăţământ în care se desfăşoară probele.

Ministrul Educatiei a transmis un mesaj parintilor: “Pentru parinti, pot sa-i asigur ca toti elevii de clasa a VIII-a vor fi repartizati in licee, mai ales ca din datele preliminare deja 20% dintre acestia nu s-au prezentat la Evaluarea Nationala. Noi avem prevazute locuri pentru 200.000 de elevi in clasa a IX-a, in aceste conditii cred ca e inutil un stres suplimentar pentru unii dintre acestia”.

Modele de subiecte si bareme 2012

Matematica

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0