Medalii de aur si argint pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

0
(0)

În perioada 1 – 11 august, România a fost gazda celei de-a VIII-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică. România a participat cu două echipe, reuşind un rezultat remarcabil: 10 medalii (dintre care 6 medalii de aur şi 4 medalii de argint).

Medaliile de aur au fost cucerite de Denis Turcu, Tudor Costel Creţu, Paul Andrei Drăghiş, Andrei Cuceu şi Andrei Răduc. Medaliile de argint au fost obţinute de Cătălina Mirişescu, Dan Ştefan Eniceicu, Tudor Suciu şi Augustin Ionescu. De asemenea, Denis Turcu a obţinut locul I cu punctaj maxim, repetând performanţa de la ediţia precedentă a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică.

Competiţia a fost organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Asociaţia Ştiinţifică „Cygnus”.

Au participat echipe din 37 de ţări de pe 5 continente, însumând peste 400 de elevi şi profesori. Concursul pe echipe a fost câştigat de echipa Canadei, urmată de echipele Braziliei, Thailandei şi Lituaniei.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie: „Felicitări olimpicilor şi organizatorilor Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică de la Suceava!”

„România a obţinut şase medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică de la Suceava. Este o performanţă extraordinară pentru care vreau să-i felicit pe olimpicii noştri. Şi pe profesorii lor! Aceşti elevi şi profesorii care îi pregătesc reprezintă valorile cu care România iese în lume şi cu care se mândreşte. Performanţa lor şi a tuturor celorlalţi olimpici va fi, şi în acest an, răsplătită de Guvern prin acordarea de premii.

De asemenea, vreau să-i felicit pe organizatorii Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică şi să mulţumesc Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Consiliului Judeţean şi tuturor celorlalte autorităţi locale pentru implicarea şi sprijinul acordat în organizarea şi desfăşurarea acestui eveniment!”

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0