Ministrul delegat Mihnea Costoiu promovează cercetarea românească în Germania şi Slovacia

0
(0)

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, face parte din delegaţia României, condusă de primul ministru, Victor Ponta, care va efectua, în perioada 10-11 iunie 2013, o vizită oficială în Germania şi Slovacia. Cu această ocazie, Mihnea Costoiu se va întâlni cu oficiali şi reprezentanţi germani şi slovaci interesaţi de dezvoltarea parteneriatului şi a cooperării în domeniul cercetării şi educaţiei.

Vizita ministrului delegat Mihnea Costoiu este extrem de importantă eoarece vine în contextul creşterii investiţiilor germane în România şi a unui interes tot mai mare din partea companiilor de a susţine şi dezvolta componenta de cercetare. Spre exemplu, în noiembrie 2012, grupul Continental a deschis un centru de cercetare-dezvoltare la Timişoara cu 2.000 angajaţi, investind 20 de milioane euro. În acest an investiţiile vor fi de 6 milioane de euro, suma totală cifrându-se la 575 de milioane euro.

Ministrul delegat Mihnea Costoiu va transmite oficialilor şi oamenilor de afaceri germani şi slovaci proiectele pe care România doreşte să le dezvolte în domeniul cercetării ştiinţifice şi tehnologice şi va sublinia importanța deosebită pe care proiectul Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP), cunoscut ca „laserul de la Măgurele”, îl are pentru România, dar şi pentru întreaga Uniune Europeană. În acest sens, vizita de lucru în Germania şi Slovacia are ca scop prezentarea oportunităţilor de investiţii, precum şi manifestarea deschiderii şi disponibilităţii Guvernului de a susţine atât initiaţiva privată, cât şi parteneriatul public-privat în domeniul cercetării şi dezvoltării tehnologice.

De asemenea, ministrul delegat Mihnea Costoiu va transmite oficialilor slovaci dorinţa României de a dezvolta cooperarea bilaterală în domenii precum educaţia şi cercetarea, un cadru foarte bun în acest sens fiind Strategia UE pentru regiunea Dunării, unde deja România şi Slovacia lucrează pe proiecte privind cercetarea şi inovarea.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0