Noaptea Cercetatorilor 2015

0
(0)

Noaptea Cercetatorilor 2015Noaptea Cercetătorilor este un eveniment desfășurat anual în peste 300 de orașe din Europa. Anul acesta se împlinesc 10 ani de la prima ediție europeană. În România, Noaptea Cercetătorilor va avea loc în Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Sibiu, Suceava, Târgu Jiu, Timișoara și Tulcea.

Vă așteptăm pe 25 septembrie 2015 în centrele orașelor menționate mai sus. Vom porni în călătoria științifică începând cu orele 17:00, însoțiți de cercetători, exploratori, inventatori, oameni de știință și scriitori de gen. Veți asista la experimente trăsnite, conferințe fascinante și concursuri, veți interacționa cu cele mai recente inovații tehnice și vă veți testa inspirația și creativitatea în universul științific.

Ediția din acest an a Nopții Cercetătorilor propune două abordări complementare dictate de doua echipe organizatoare diferite:

 

#Researchers for Humanity pe scurt #R4H propune o noua abordare a interacțiunii dintre publicul larg și lumea cercetătorilor prin activități și informații legate de modul în care cercetarea științifică contribuie la progresului umanității. Conceptul este integrat în ediția din 2015 a Nopții Cercetătorilor și va fi continuat după Noaptea Cercetătorilor prin ateliere și întâlniri între tineri și cercetători.

 

#doyouspeakscience, aduce în contact cercetătorii și publicul larg prin intermediul limbajului universal al științei.

Inscrieri aici.

Bucuresti

Cele doua consortii de organizare au stabilit doua locatii principale de desfasurare a activitatilor pentru Noaptea Cercetatorilor: Piata Universitatii si AFI Palace Cotroceni.


 

Contact:

Piata Universitatii (zona statui)
contact@noapteacercetatorilor.eu
AFI Palace Cotroceni
noapteacercetatorilor2015@gmail.com

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0