Note pentru profesori

0
(0)

Gata …a venit si vremea lor.

S-au decis criteriile de performanta pe baza carora profesorii vor fi evaluati. Ministerul Educatiei a ajuns la o decizie finala si s-a hotarat ca dascalii sa fie verificati de toata lumea: de la elevi si parinti si pana la colegii lor si chiar oamenii din primarie.

In functie de calificativul primit (I, S, B, FB,E) fiecare profesor isi va putea negocia salariul.

Conform criteriilor stabilite, dascalii vor fi inalizati in patru etape: autoevaluarea, evaluarea colegilor, a directorului si stabilirea calificativului in cadrul Consiliului de Administratie al scolii. In etapa finala a evaluarii vor lua parte atat parintii si elevii cat si profesorii si reprezentanti ai comunitatii locale. Testarile se vor sustine in fata Consiliului de Administratie, sub forma unui interviu. In urma acestei evaluari se va stabili calificativul final pe care fiecare cadru didactic il merita.

Calificativul cel mai mare se va acorda pentru cei care sunt punctuali la ora, realizeaza corect si la timp activitatile planificate, utilizeaza corect manualele scolare si asigura elevilor cunostinte aplicabile in viata de zi cu zi.

De asemenea, profesorul va primi puncte si daca noteaza corect elevii, iar acestia sunt multumiti. Alte criterii de care se va tine cont in evaluarea profesorilor sunt : contributia la activitatea generala a scolii, promovarea imaginii scolii, participarea la cursuri de formare profesionala, utilizarea bibliotecii si proiectarea eficienta a programei scolare.

Pana la primele evaluari puteti sa va notati profesorii pe Calificativ.ro – prima initiativa din Romania care a anticipat miscarile ministerului – unde poti acorda calificative profesorilor tai.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0