Olimpiada de biologie si Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene – regulament

0
(0)

Olimpiada de biologie se desfăşoară, în conformitate cu prevederile Metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a competiţiilor şcolare, aprobată cu O.M. Nr. 3035/10.01.2012. Olimpiada de biologie se organizează, anual, pentru elevii din clasa a VII-a şi pentru cei din clasele IX-XII/XIII.

Participarea la olimpiada de biologie este individuală. Pot participa elevii de la toate formele de învăţământ preuniversitar, din învăţământul de stat, particular sau confesional. Elevii din ciclul liceal pot participa la olimpiada de biologie la anul de studii în curs, de la faza pe şcoală până la faza internaţională inclusiv, chiar dacă, în conformitate cu planurile – cadru de învăţământ, nu studiază biologia în acel an şcolar sau studiază după programa pentru Ştiinţe. Nu se admite participarea elevilor de la clasele inferioare la clasele superioare şi nici invers. La biologie, olimpiada are două probe: teoretică şi practică. Durata probei teoretice este de 3 ore, iar a probei practice este de 2 ore. Proba practică este obligatorie numai la etapa naţională a olimpiadei.

Pentru celelalte etape ale olimpiadei proba practică este opțională Selecţionarea lotului lărgit, pentru etapa internaţională a olimpiadei de biologie, se va realiza printr-o probă teoretică, iar în lotul lărgit pentru etapa internațională a EUSO (Olimpiada de Științe a Uniunii Europene) se califică primii patru elevi din clasamentul final al etapei naționale a olimpiadei de biologie pentru clasa a IX-a, ediția precedentă.

Descarca regulament ]
Tip: pdf; charset=binary (663 KB)

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0