Platforma Nationala pentru Educatie, lansata la Brasov

0
(0)

Platforma Naţională pentru Educaţie a fost lansată şi la Braşov, după Cluj-Napoca şi Iaşi, de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil – FONPC, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, prin Direcţia de Protecţie a Copilului, Reprezentanţa UNICEF în România, Ambasada Franţei la Bucureşti şi Organizaţia World Vision.

Platforma Naţională pentru Educaţie este un proiect inovativ care propune profesioniştilor din domeniul socio-educativ, părinţilor, membrilor comunităţii, actorilor instituţionali publici şi privaţi, să promoveze soluţii pentru reducerea fenomenelor de absenteism şi neşcolarizare, precum şi pentru prevenirea abandonului şcolar, scrie Agerpres.

Rodica Cherciu, inspector general în Ministerul Educaţiei Naţionale, a declarat la întâlnirea de lansare desfăşurată la Colegiul Naţional “Andrei Şaguna” că Platforma Naţională pentru Educaţie este destinată deopotrivă părinţilor, copiilor şi comunităţii locale şi se doreşte a fi un instrument de lucru în sprijinirea participării şcolare a elevilor.

“Ne dorim ca toată lumea să utilizeze această platformă şi să identifice oportunităţile de sprijinire educaţională a copilului. Copiii, părinţii, comunitatea şi chiar specialiştii din diverse domenii au posibilitatea de a colabora şi a lua cele mai bune decizii astfel încât, măsurile luate de ministerele de resort să fie într-adevăr în sprijinul copiilor şi să nu rămână doar pe hârtie. Nu putem spune că abandonul şcolare este un fenomen în creştere, ceea ce ne dorim noi foarte tare este ca motivaţia şcolară să crească”, a spus reprezentantul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0