Precizări referitoare la continuarea studiilor în anul școlar 2014-2015

0
(0)

Având în vedere întrebările frecvente cu privire la posibilitatea de continuare a studiilor de
către absolvenții din seriile anterioare sau din seria curentă, Ministerul Educatiei face următoarele precizări:

1. Absolvenții ciclului inferior al liceului din seriile anterioare sau din seria curentă pot să-și continue studiile  în ciclul superior al liceului, la stagiile de pregătire practică sau, la cerere, în clasa a X-a învățământ  profesional cu durata de 2 ani, organizat în baza O.M.E.N. nr. 3168 din 3  februarie 2012.
2. Absolvenții învățământului profesional cu durata de 2 ani, organizat în baza  O.M.E.N. nr. 3168 din 3  februarie 2012, din seriile anterioare sau din seria curentă pot să-și continue  studiile în ciclul superior al liceului.
3. Absolvenții anului de completare și absolvenții școlilor profesionale din seriile  anterioare pot să-și continue studiile în ciclul superior al liceului, după susținerea și promovarea  examenelor de diferențe.
4. Candidații din seriile anterioare care nu au finalizat școala profesională dar au  promovat doi ani de  școală profesională, precum și absolvenții școlilor de arte și meserii/școlilor  de ucenici/școlilor  complementare, din seriile anterioare, cu sau fără certificate de calificare  profesională, pot să-și continue studiile, în clasa a X-a de liceu sau în clasa a X-a învățământ  profesional organizat în baza O.M.E.N. nr.  3168 din 3 februarie 2012, după susținerea și  promovarea examenelor de diferențe.
5. Candidații din seriile anterioare care au promovat un an de școală profesională, un  an de școală de arte  și meserii sau de școală de ucenici/școală complementară, vor parcurge  următoarele etape pentru  continuarea studiilor:
a) susținerea examenelor de diferență rezultate din compararea curriculumului parcurs  la școala  profesională, școala de arte și meserii sau școala de ucenici/școala complementară și a  curriculumului în  vigoare la clasa a IX-a învățământ liceal;
b) înscrierea în clasa a X-a de liceu, sau clasa a X-a învățământ profesional organizat  în baza O.M.E.N. nr. 3168 din 3 februarie 2012, în situația promovării examenelor.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0