Vacanta de iarna

0
(0)

Prescolari si elevii vor intra de vineri, dupa terminarea cursurilor semestrului I si pâna pe 16 ianuarie 2012, în vacanta de iarna, conform calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Peste 3.200.000 de elevi si prescolari vor intra în vacanta de iarna, potrivit unui centralizator al MECTS.

Dintre acestia, peste 652.000 sunt prescolari, 814.000 sunt elevi din învatamântul gimnazial, aproximativ 865.000 sunt în învatamântul gimnazial, iar 922.000 în învatamântul liceal.

Vacanta de iarna este începând din acest an cu o saptamâna mai lunga fata de anii precedenti.

Cursurile semestrului al II-lea vor începe pe 16 ianuarie 2012 si se vor încheia în 22 iunie 2012.

Copiii vor avea vacanta de primavara între 7 si 22 aprilie, cu o saptamâna mai lunga decât cea actuala.

Vacanta de vara a anului scolar viitor va fi cuprinsa în perioada 23 iunie-9 septembrie.

O noutate a acestui an scolar o va reprezenta saptamâna numita “Scoala altfel”, programata înaintea vacantei de primavara de anul viitor si care va fi dedicata activitatilor extrascolare si extracurriculare. În acea saptamâna urmeaza sa aiba loc si faza nationala la olimpiadele scolare.

Programul “Scoala altfel” va cuprinde acelasi numar de ore ca o saptamâna normala de cursuri. Vor avea loc activitati culturale, tehnico-stiintifice, sportive, de voluntariat, de responsabilizare sociala, de implicare în societate, activitati educationale pentru sanatate, educatie ecologica, protectia mediului, educatie rutiera, prevenirea incendiilor.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0