FIRST LEGO LEAGUE pentru prima data in Romania, la UPB

0
(0)
FIRST LEGO LEAGUE la UPB

foto: upb.ro

Din 2016/2017 elevii din România pot participa la FIRST® LEGO®League cea mai importantă competiţie în domeniul tehnologiei şi roboticii dedicată copiilor şi adolescenţilor cu vârstă cuprinsă între 9 şi 16 ani.

FIRST LEGO LEAGUE România a avut  loc la Bucureşti, pe dată de 12 martie 2017, la Rectoratul Universității POLITEHNICA din București, între orele 10:00 – 16:30.

Competiţiile FIRST LEGO League se desfăşoară în prezent în circa 80 de ţări, și la ele participă peste 290.000 de copii.

În cadrul sezonului curent, Animal Allies, echipele de concurs au explorat interacţiunea dintre om şi animal şi au trebuit să găsească soluţii care să îmbunătăţească această interacţiune.

În România, 23 de echipe de concurs din 9 oraşe din România au răspuns acestei provocări.

Cele mai bune echipe vor fi invitate să participe la evenimentele internaţionale din SUA, Danemarca şi UK.

FIRST LEGO League îşi propune să sporească interesul tinerilor pentru ştiinţă, inginerie şi matematică şi să-i motiveze să urmeze o carieră în domeniu.

În cadrul competiţiei, participanţii proiectează, construiesc, programează şi testează un robot autonom care să poată rezolva în mod independent o serie de misiuni, aplică concepte din matematică şi ştiinţă, elaborează soluţii inovative pentru rezolvarea unor probleme reale, lucrează în echipe şi dezvoltă aptitudini importante pentru carieră şi viaţă.

Programul competiţional FIRST Lego League este alcătuit din trei elemente: proiectul de cercetare, proba de robotică şi valorile fundamentale.

În ziua concursului, echipele vor încerca să rezolve cât mai multe misiuni cu ajutorul robotului construit.

Detalii suplimentare puteti gasi pe site-ul evenimentului – http://firstlegoleague.ro/

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0