Liceul Teoretic National din Bucuresti

0
(0)

Liceul Teoretic NationalConceput si condus de prof. dr. Silvia Moraru, care timp de 13 ani a facut din Colegiul Tudor Vianu o scoala de inalt prestigiu prin sutele de medalii cucerite de elevi la olimpiadele nationale si internationale, Liceul Teoretic National din Bucuresti isi deschide larg portile pentru cursanti din intreaga tara, dornici si capabili de performanta. Aflat in doar al treilea an de activitate, liceul de langa Piata Victoriei ofera acum si elevilor din alte localitati posibilitatea de a locui in camine universitare dotate la standardele cele mai moderne si agreabile, aflate in imediata proximitate a scolii.

Alimentatia copiilor este asigurata integral de liceu, care detine cele mai sigure echipamente pentru prepararea si servirea hranei de catre personal cu inalta calificare aflat sub permanenta Indrumare a medicului nutritionist.

Elevii au astfel cele mai bune conditii de viata pentru a beneficia din plin de educatia oferita de un corp didactic cu experienta si calificari recunoscute pe plan national si international, care a conturat un curriculum romanesc completat cu elementele necesare pregatirii intensive pentru examene nationale si internationale, pentru dezvoltarea aptitudinilor si competentelor personale. Iar pentru ca un specific al Romaniei devine acela ca tot mai multi absolventi de liceu se gandesc sa abordeze cu curaj studii universitare in strainatate, mai ales in Uniunea Europeana, liceul si-a dezvoltat legaturi oficiale cu cele mai importante programe educationale din lume.

AVANTAJE COMPETITIVE UNICE


Prea putini constientizeaza faptul ca trebuie sa gandim si sa facem pregatirea copiilor si tinerilor pentru o societate care nu va mai semana cu cea in care s-au nascut, nici macar cu cea in care invata
, spune prof.dr. Silvia Moraru. Acest concept inovator este deja concretizat la Liceul Teoretic National prin:

 

  • Un sistem informatic integrat si folosirea de software educational modern. Platforma educationala virtuala este in curs de dezvoltare pe Google Apps for Education, incluzand: instrumente pentru crearea de manuale electronice interactive; realizarea mijloacelor didactice IC&T pentru toate materiile (clasele V-XII), inclusiv laboratoare virtuale; seturi de teste adaptate la invatamantul din Romania.
  • Aplicatia online proprie optimizeaza si procesul de urmarire a evolutiei si performantelor educationale ale elevilor. Profesorii acceseaza sistemul si introduc atat elemente pentru elevii din clasele la care ei predau una sau mai multe materii, cat si informatii privind prezenta, notele, evaluarile de feedback, etc. Sistemul este accesibil si parintilor, care pot observa un statut complet al fiecaruia dintre copii, primind de asemenea prin e-mail notificari saptamanale, cu detalii mai multe sau mai putine, in functie de optiunile formulate.
  • Proiect in lucru pentru un curs de securitate cibernetica adaptat pentru toate nivelurile, de la Cyber Security Foundation (introducere pentru elevi/studenti sau persoane interesate), la Cyber Forensic (nivel avansat) si care se finalizeaza prin obtinerea unui atestat pentru cei care lucreaza/vor lucra In domeniu.
  • Structura moderna a lectiilor, In care accentul nu se pune pe acumulare cantitativa, ci pe intelegere, aplicare si dezvoltare a conceptelor.
  • Se lucreaza la programa unui curs de educatie financiara si antreprenoriala, care va incepe de la gradinita pana la clasa a XII-a si va cuprinde foarte multe aplicatii practice. Pentru realizarea acestuia sunt atrasi specialisti de renume din tara si din strainatate.
  • Fiecare copil, de la clasa pregatitoare pana la terminarea liceului, beneficiaza zilnic de cel putin o ora de limba engleza si una de sport in cadrul programului de scoala, afterschool sau de activitati extracurriculare.
  • Catedra de limba engleza este formata din patru cadre didactice, printre care si profesoara americana Jessica Wozniak.
  • Biblioteca virtuala cu toate operele literare din curriculum accesibile pe calculator sau tableta prin simpla citire a codului de pe panou.
  • O baza materiala avansata, care include: sali de clasa si laboratoare perfect utilate; acces personalizat exclusiv pe baza de cartela electronica; sistem de supraveghere video inclusiv in clase; instalatie de sonorizare care acopera intreaga incinta.
  • Un parteneriat special cu Academia de Studii Economice din Bucuresti permite accesul permanent al profesorilor si elevilor la biblioteca universitatii.

ANUL 2015 VA ADUCE NOI DEZVOLTARI

Am constatat ca multi dintre elevii nostri din clasele superioare au rezultate foarte bune la toate materiile si din acest motiv mai putini sunt aceia care si-au conturat o optiune pentru cursurile universitare. Vom organiza de aceea un centru de orientare scolara si profesionala, pentru a le da si mai mult ajutor pentru un parcurs profesional exemplar. Acesta va fi destinat initial elevilor liceului nostru, dar ulterior va fi extins prin parteneriate cu scoli din Bucuresti si din tara.

Un alt adevar evident este ca educatia nu intra in vacanta niciodata. Resursele umane si baza materiala ale Liceului Teoretic National sunt pregatite pentru a sustine cursuri de vara pe diverse tematici cerute de actualitate. Acestea sunt cel mai usor accesibile bucurestenilor, dar pot fi o excelenta modalitate de testare si acomodare pentru tineri de pretutindeni.

VA ASTEPTAM!

Toate cele descrise mai sus fac din Liceul Teoretic National o scoala de avangarda, unica In Romania.

De pe acum, sute de copii bucuresteni se bucura de conditiile excelente oferite de la gradinita (inaugurata In septembrie 2014) pana la clasa a XII-a.

De pe acum, rezultatele obtinute la Evaluarea Nationala si la simularea examenului de bacalaureat sunt mult superioare mediilor din Bucuresti si din tara.

De pe acum, elevii din toata Romania care vor sa acceseze niveluri avansate ale competentei si competitivitatii sunt asteptati cu drag la Liceul Teoretic National!

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0