Bursele Guvernului francez anul universitar 2011-2012

0
(0)

În 2010, Guvernul francez a atribuit studenţilor români peste o sută de burse de specializare în Franţa. Serviciul de Cooperare şi de Acţiune Culturală al Ambasadei Franţei din România coordonează trei programe de burse (Master 2, Doctorat în cotutelă şi Copernic).

Programele de burse acordate de Guvernului francez se continuă în 2011

Pentru programele de Master 2 şi de Doctorat în cotutelă, studentul trebuie să efectueze toate demersurile privind înscrierea la universitate şi cererea pentru cazare, la CNOUS pentru o locuinţă în campusul universitar, în paralel cu depunerea dosarului de candidatură pentru obţinerea unei burse.

Pentru programul Copernic, studentul va constitui un dosar unic, pe baza căruia va avea acces la această formare şi va solicita bursa.

Programul Eiffel este coordonat direct de către Ministerul francez al Afacerilor externe şi europene la Paris şi are o procedură de selecţie proprie. Pentru informaţii referitoare la modalitatea de depunere a candidaturilor consultaţi site-ul www.egide.asso.fr.

Institutul Francez din Bucureşti oferă un serviciu destinat studenţilor români care doresc să urmeze studii superioare în Franţa. Acest serviciu de informare şi de consiliere « espace Campus France » este dotat cu calculatoare şi materiale documentare în franceză şi română, puse la dispoziţia studenţilor pentru a efectua căutări directe sau online cu privire la ofertele universităţilor franceze .

Studentii sunt primiti şi consiliati in cadrul intalnirilor individuale, care le permit precizarea proiectului, alegerea formarii celei mai adaptate si pregatirea formalitatilor administrative prealabile sosirii lor in Franta.

Adresa : Institutul Francez din Bucuresti
Bd. Dacia nr. 77 – 020051 – Bucuresti
Mail : bucarest@campusfrance.org
Telefon : +40 (0) 374 125 243

 

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0