Peninsula School, Australia

0
(0)

Peninsula School este o scoala privata australiana, coeducationala, cu aproximativ 1.450 de elevi cu varste intre 3 si 19 ani. Scoala este situata in Mount Eliza, Victoria. Mount Eliza se afla la 55 de kilometri de aeroportul din Melbourne, in apropierea coastei sudice.

Scoala promoveaza o viziune morala si spirituala asupra vietii, cetatenia globala, standardele academice si imbogatirea culturala. Programele scolii au ca scop devoltarea increderii in sine, toti elevii avand ocazia de a desfasura activitati academice, sportive sau artistice care sa le ofera satisfactia personala. Elevii din anii terminali cu rezultate academice foarte bune pot aplica pentru burse.

Programe de studiu

VCE (Victorian Certificate of Education) – este echivalentul din Victoria, Australia pentru bacalaureat. Ciclul VCE se desfasoara de-a lungul ultimilor doi ani de scoala (clasele a 11a si a 12a), insa pregatirea pentru acest program poate incepe in Pre-Senior School (clasele a 9a sau a 10a). Studiul limbii engleze este obligatoriu, dar pe langa aceasta, elevul are posibilitatea de a alege dintr-o oferta de cursuri din domeniul stiintelor sociale, matematici, stiinte reale, arta si lingvistica, educatie fizica, precum si studii vocationale. VCE este o diploma recunoscuta international de unele dintre cele mai prestigioase universitati din lume (universitatile din Oxford si Cambridge, London School of Economics, Columbia University, Princeton University, etc. )

Pre-senior School (clasele 9-10)
Elevii din acest ciclu sunt cazati intr-o cladire separata. Pe langa curriculum obisnuit, ei participa la o serie de activitati in afara campusului: elevii locuiesc in Melbourne pentru doua saptamani, lucrand in oras, participa la tabere de doua saptamani si primesc consiliere pentru alegerea unei cariere. De asemenea, exista o puternica componenta de educatie pentru sanatate (sport, nutritie, competitii). In clasa a 10-a, elevii incep sa isi aleaga cursurile pe care le vor studia pentru a obtine VCE.

Activitati extracurriculare

Peninsula School a cladit un parteneriat cu scoala franceza Notre-Dame-les-Oiseaux din Paris, oferindu-le elevilor posibilitatea de a experimenta cultura franceza si de a participa intr-un tur al Francei de trei saptamani.

Sporturi practica in scoala: cricket, cross, echitatie, squash, softball, aerobic, canotaj, triatlon, golf, netball, baschet, badminton, gimnastica, tenis de masa, volei, inot, etc.

Alte activitati: clubul de dezvoltare personala, clubul de aventuri, cadeti, dezbateri, trupa de teatru, muzica, arte vizuale.

Viata de elev la Peninsula

Campusul scolii se intinde pe o proprietate de 35 de hectare si cuprinde patru subcampusuri – ce corespund fiecarui nivel de studiu, un centru pentru arte, design si tehnologie excelent echipat, centru pentru arte performative (musica, dans si teatru) un pavilion pentru evenimente, doua resedinte pentru elevi, facilitati sportive – 2 sali de sport, 2 piscine, piste de atletism, terenuri pentru fotbal si cricket si tenis.

Elevii internationali de la Peninsula School provin din state ca SUA, Franta, Germania, Japonia, China s.a.m.d. Scoala are un centru de pregatire in limba engleza unde elevii straini isi pot imbunatati abilitatile ligvistice si pot invata mai multe despre cultura australiana. De asemenea, elevii primesc sprijin si consiliere academica pentru a-si planifica studiile pe termen lung. Profesorii sunt apropiati de elevi si sunt disponibili pentru acestia si in afara orelor de curs.

Elevii pot opta pentru familii gazda in locul resedintei din campus.

Pentru elevii claselor 7-12 este obligatoriu sa participe in fiecare sambata la un program sportiv.

Costuri si procedura de aplicare

Taxele de scolarizare anuale difera in functie de anul de studiu. Preturile de mai jos sunt exprimate in dolari australieni (AUD), 1 AUD echivaland cu aproximativ 0,75 EUR:

Clasa a 5-a: 20,880 AUD

Clasa a 6-a: 21,330 AUD

Clasa a 7-a: 22,920 AUD

Clasa a 8-a: 23,625 AUD

Clasa a 9-a: 24,165 AUD

Clasa a10 a – Clasa a 12-a: 24,765 AUD

Pe langa taxele de mai sus, se adauga taxa de cazare si masa (17,325 AUD), taxa de inscriere (70 AUD), taxa de admitere – platibila la primirea scrisorii de acceptare (800 AUD, pentru clasele 5 – 8 sau 950 dolari, pentru clasele 9 -12).

Alte taxe optionale se aplica pentru practicarea anumitor sporturi, lectii individuale de instrumente muzicale.

Pentru mai multe informatii si procedura de aplicare, va rugam sa trimiteti un mail la adresa peninsula@boarding.ro sau info@iec.ro.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0