Arhiva: Studii in strainatate

Top 10 Universități din Olanda (Tarile de Jos) cu Programe pentru Studenți Străini

Top 10 Universități din Olanda (Tarile de Jos) cu Programe pentru Studenți StrăiniOlanda (Tarile de Jos) este recunoscută pentru sistemul său de învățământ superior de calitate, oferind numeroase programe în limba engleză, ceea ce o face atractivă pentru studenții internaționali. Iată un top al celor mai bune universități din Olanda, alături de detalii și date de contact:


1. Delft University of Technology (TU Delft)


2. University of Amsterdam (UvA)

  • Descriere: Una dintre cele mai mari și prestigioase universități din Europa, cu o ofertă vastă de programe internaționale.
  • Programe: Științe sociale, arte, economie.
  • Site: www.uva.nl
  • Telefon: +31 20 525 9111

3. Leiden University

  • Descriere: Fondată în 1575, pune accent pe diversitate culturală și cercetare academică de elită.
  • Programe: Arheologie, drept, medicină, științe sociale.
  • Site: www.universiteitleiden.nl
  • Telefon: +31 71 527 2727

4. Erasmus University Rotterdam

  • Descriere: Renumită pentru programele de economie, management și medicină.
  • Programe: MBA internațional, antreprenoriat strategic.
  • Site: www.eur.nl
  • Telefon: +31 10 408 2222

5. University of Groningen

  • Descriere: Una dintre cele mai vechi universități din Olanda, cu un puternic accent pe cercetare.
  • Programe: 180+ programe în engleză, inclusiv drept și neuroștiințe.
  • Site: www.rug.nl
  • Telefon: +31 50 363 9111

6. Maastricht University

  • Descriere: Cea mai internațională universitate din Olanda, cu o abordare inovatoare și multidisciplinară.
  • Programe: Sănătate publică, științe economice.
  • Site: www.maastrichtuniversity.nl
  • Telefon: +31 43 388 2222

7. Vrije Universiteit Amsterdam (VU Amsterdam)

  • Descriere: Emblematică pentru diversitatea culturală și inovarea educațională.
  • Programe: Peste 175 de programe în engleză, inclusiv științe pentru sustenabilitate.
  • Site: www.vu.nl
  • Telefon: +31 20 598 9898

8. Utrecht University

  • Descriere: Universitate de cercetare de top, cunoscută pentru colaborările internaționale.
  • Programe: Științe naturale, științe ale vieții, inginerie.
  • Site: www.uu.nl
  • Telefon: +31 30 253 3550

9. Radboud University Nijmegen

  • Descriere: Accent pe calitate și diversitate, recunoscută pentru cercetarea în neuroștiințe.
  • Programe: Drept internațional, fizică cuantică.
  • Site: www.ru.nl
  • Telefon: +31 24 361 6161

10. Tilburg University

  • Descriere: Specializată în științe sociale, economie și drept.
  • Programe: Drept european, psihologie.
  • Site: www.tilburguniversity.edu
  • Telefon: +31 13 466 9111

De ce să studiezi în Olanda?

Olanda oferă un sistem de educație bine finanțat, programe diverse și oportunități de cercetare avansate, toate într-un mediu multicultural. Taxele de școlarizare sunt competitive, iar accesul la burse este facilitat pentru studenții internaționali​.

FLEX (Future Leaders Exchange) – studiaza un an școlar într-un liceu din SUA

Ministerul Educatiei Nationale anunta pe pagina oficiala de Facebook data limita pentru inscrierea in programul FLEX (Future Leaders Exchange).

Ești licean și dorești să studiezi în anul școlar 2019-2020 în Statele Unite ale Americii? Programul FLEX (Future Leaders Exchange) îți oferă această șansă de a petrece un an școlar într-un liceu din SUA și oportunitatea de a trăi într-o familie americană.

Candidații interesați de program și care îndeplinesc condițiile de selecție sunt invitați să completeze o aplicație online preliminară, termenul-limită fiind 16 octombrie 2018.

Broșura cu informații complete pentru programul FLEX 2019-2020 este disponibilă aici: http://americancouncils.ro/…/…/brosura-flex-ro-2019-2020.pdf

15’ Admission – Bucuresti, iulie 2017 – aplica pe loc la universitatile din strainatate

15 Admission15’ Admission este un eveniment gratuit, dedicat elevilor absolventi de clasa a 12-a si studentilor, organizat de IntegralEdu, in cadrul proiectului World Education Fair.

Daca esti absolvent de clasa a XII-a sau tocmai ai terminat studiile universitare, te asteptam la 15’ Admission pentru a aplica pe loc la universitatile din strainatate! Pe langa faptul ca poti sa aplici pe loc la programe de licenta, master sau MBA, vei si primi raspunsul pe loc.

Evenimentul este pentru tine daca ti se potriveste una din urmatoarele:

Vrei sa fii admis la universitate in strainatate, la un program de Foundation, Top-Up, Licenta, Master sau MBA
Ai aplicat la studii in strainatate, dar nu ai indeplinit conditiile de admitere la primele tale optiuni
Ai refuzat toate ofertele primite de la universitatile alese si vrei altceva

Tot ce trebuie sa faci este sa te inscrii la eveniment, sa pregatesti dosarul de admitere, sa iei examenele intre timp si sa vii sa discuti intr-un interviu de 15 minute cu reprezentantul universitatii la care vrei sa aplici .
Vezi care sunt universitatile participante si ce conditii de admitere trebuie sa indeplinesti aici: http://www.worlduniversities.ro/…/15–admission—documente…

Trimiterea documentelor se face pana (cel mai tarziu) 10 iulie, ora 13:00!

Evenimentul va fi organizat sub forma de interviuri, unde fiecare candidat va avea la dispozitie 15 minute pentru a discuta cu fiecare universitate la care doreste sa aplice, programarea interviurilor fiind facuta in prealabil si anuntata fiecarui participant cu 3 zile inainte de eveniment. Cei care nu pot ajunge intr-unul dintre cele 4 orase, pot sustine aceste interviuri prin Skype.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook IntegralEdu, organizatorul eveniimentului.

Save

Top 3 Universitati inovative in Europa

Studenti in RomaniaIn topul celor mai inovative universitati din Europa, care arata tendintele tehnologice europene, se afla si nume la care nu ne-am fi asteptat, conform Reuters, citat de Hotnews.ro.

Top 3 Universitati inovative in Europa:

1. Universitatea KU Leuven din Belgia – detine una dintre cele mai organizatii de cercetari si dezvoltare din lume avand un buget de cercetare pentru 2015 de 454 milioane de euro.

2. Universitatea Imperial College London – cercetatorii de la aceasta universitate au descoperit penicilina, au inventat fibra optica si au ajutat la dezvoltarea hologramelor.

3. Universitatea University of Cambridge – dintre absoventii ei 91 au castigat Premiul Nobel, pe parcursul a 800 de ani de la infiintare.

World Education Fair – Peste 100 de institutii de invatamant din intreaga lume vor fi prezente la Bucuresti

World Education Fair 2017In perioada 18 – 23 februarie tinerii romani care isi doresc sa studieze in afara tarii vor avea ocazia sa se intalneasca cu reprezentantii unor prestigioase institutii de invatamant universitar si liceal din intreaga lume, in cadrul celui mai important targ educational al anului, World Education Fair. Aflat la cea de-a 26-a editie, targul va prezenta ofertele a peste 100 de institutii din intreaga lume – scoli generale, licee, universitati si tabere educationale.  Targul va fi organizat la Bucuresti in perioada 18 – 19 februarie la Hotel Radisson Blu, urmat de doua sesiuni la Craiova si Constanta (21 si 23 februarie).

“Interactiunea interculturala in lumea in care traim este de o importanta colosala, pentru viitorul tinerilor, de aceea in fiecare an ne straduim sa aducem la World Education Fair institutii dintre cele mai prestigioase, care provin din diverse spatii culturale ale lumii. Consideram ca decizia de a alege locul unde urmeaza sa-ti petreci cativa ani din viata este extrem de importanta si necesita contactul direct cu oamenii de acolo. Din acest motiv prin conceptul Educatie 360 ne straduim ca in fiecare an in cadrul targului sa punem fata-n fata reprezentantii respectivelor institutii cu publicul roman interesat de studii in afara tarii”, declara Ana Maria Papp, Manager Dept. Universitati in Strainatate, IntegralEdu.


Germania vine cu mai multe institutii de renume, fata de anii trecuti

In cadrul targului vor participa institutii din Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, Grecia, SUA, Elvetia, Olanda, Portugalia, Canada, Franta, Danemarca si China. De asemenea, mai multe tari vor veni cu oferte noi pentru romani, cum ar fi Green River College din SUA.

“Studiile din domeniul resurselor umane facute in ultimii ani au aratat ca la mare cautare in Romania, dupa limba engleza este limba germana, fie ca vorbim de manageri, traducatori, profesori, functionari din sistemul public sau operatori de call center. De aceea este imbucuratoare prezenta Germaniei din acest an, care vine cu o paleta mai larga de institutii de invatamant decat in anii trecuti, unele fiind chiar specializate pe invatarea limbii germane, cum sunt Humboldt Institut sau Goethe Institut, pe care ii vom reprezenta. Acestea ofera cursuri pentru copii incepand de la 7 ani, dar si pentru adulti, ambele avand reprezentante in zeci de tari ale lumii, adresandu-se si celor interesati de intensificarea schimbul intercultural”, precizeaza Ana Maria Papp.


Tabere educationale unde te pregatesti pentru meseria pe care o vei face

De asemenea, unele dintre institutiile prezente la World Education Fair vin si cu oferte pentru tabere educationale, individuale sau de grup, in destinatii precum Franta, SUA, Elvetia, Spania, Germania sau Marea Britanie.

“Printre cele mai populare destinatii la capitolul tabere de grup se numara Marea Britanie, Portugalia si Germania. In aceste tabere de grup pot merge copii incepand de la 8 ani pana la 18 ani. Acestea apartin unor institutii prestigioase si permit dezvoltarea cunostintelor de limbi straine, implica elevii in activitati recreative, sportive si chiar artistice. De asemenea, in cadrul World Education Fair vor fi prezente si tabere care permit testarea sistemului de invatamant britanic, cum este programul Vara academica, la DLD College din Londra, care pe langa asta ofera si pregatire pentru cei care vor sa mearga mai departe sa studieze medicina sau se pregatesc pentru admiterea la prestigioasele universitati Oxford si Cambridge”, precizeaza Alexandra Piha, Manager EduTabere in Strainatate, IntegralEdu.


La targ vor fi aplicate teste de orientare profesionala de catre reprezentantii Cambridge Occupational Analysts

Testele de orientare profesionala Cambridge Occupational Analysts (COA) sunt create pentru copiii si tinerii din diferite grupe de varsta si au fost testate de-a lungul a peste 25 de ani in mai mult de 50 de tari din intreaga lume.

“Testele COA sunt unelte necesare pentru a descoperi ce domeniu de studiu i se potriveste cel mai bine unui tanar. Acestea vin mai ales in intampinarea situatiilor cand elevul, aflat la finalul studiilor gimnaziale sau liceale, nu stie incotro sa mearga sau a celor in care dupa primul an de facultate isi da seama ca domeniul respectiv nu i se potriveste. Raportul de evaluare emis in urma testarii unui candidat scoate in evidenta un set de domenii de studiu care-i sunt potrivite si in care ar putea sa exceleze. In Romania IntegralEdu este singura entitate autorizata sa aplice testele COA, iar in cadrul World Education Fair din aceste zile vor fi prezenti si reprezentanti ai COA”, declara Ana Maria Papp.

Marea Britanie largeste oportunitatile de finantare a studiilor pentru studentii straini

De asemenea, in ciuda contextului Brexit, Marea Britanie isi deschide si mai mult portile pentru studentii din afara. Incepand din acest an cei care doresc sa opteze pentru studii postuniversitare in Marea Britanie pot lua un imprumut in valoare de 10.000 lire, pentru doi ani, concomitent cu un imprumut ERASMUS PLUS de 9300 lire, pentru un program de un an sau 13.900 lire, pentru doi ani. O parte dintre universitatile la care se poate ajunge prin aceste imprumuturi vor fi prezente la World Education Fair.

Mai multe informatii despre eveniment si modalitatea de inscriere se pot gasi pe site-ul www.worldeducation.ro.

Despre IntegralEdu
IntegralEdu este cel mai important consultant educational din Romania pentru studii in afara tarii. Grupul de firme INTEGRAL are o experienta internationala de peste 25 de ani in consilierea elevilor, parintilor si a tuturor celor interesati de alegerea celor mai bune programe educationale si institutii de invatamant din strainatate, studii gimnaziale, liceale, universitare si centre de limbi straine. Prezenta in Romania din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanta in educatie la nivel local si reprezinta peste 500 de institutii de invatamant de top din Europa si SUA. IntegralEdu organizeaza cele mai mari targuri de consultanta educationala pentru studii in strainatate in cadrul carora elevii, studentii si parintii acestora au ocazia sa intalneasca reprezentantii unor scoli si universitati de prestigiu din intreaga lume. Pentru mai multe informatii puteti accesa www.Integraledu.ro,www.worldeducation.ro si pagina de FB www.facebook.com/Integraledu.ro

American International School Salzburg (AIS)

Liceu international de tip american, infintat in 1977, situat in Salzburg, la poalele Alpilor, la jumatatea distantei intre Viena si Munchen. Limba de studiu este engleza dar se studiaza germana si franceza/spaniola. De doua ori pe an, elevii merg in excursii in Europa, printre ultimele destinatii fiind Paris, Venetia, Londra, Roma, Atena, Praga, Viena, Budapesta, Verona, Bruxeles, Hamburg. Stafful liceului este alcatuit, in principal, din cetateni americani sau vorbitori nativi de limba engleza. Scoala organizeaza si cursuri de vara de limba germana sau limba engleza (elevi intre 10-19 ani) de 2, 4, sau 6 saptamani.

American International School Salzburg (AIS) este o scoala boarding dedicata pregatirii tinerilor cu o viziune responsabila asupra vietii. Programul academic si cel boarding sustin dezvoltarea potentialului intelectual si artistic, precum si a nivelurilor social, fizic si personal al elevilor. Comunitatea scolii se conduce dupa principii precum autodisciplina, respect reciproc, integritate, grija si compasiune fata de ceilalti. Scoala aspira sa pregateasca elevii pentru succes la nivelul studiilor universitare si la nivel profesional si pentru asumarea rolului de cetateni activi si responsabili ai comunitatii.
AIS este o scoala de dimensiuni reduse, cu o comunitate boarding puternica (peste 85% din totalul elevilor sunt boarderi full-time). Filosofia si misiunea scolii nu poate fi atinsa decat intr-o comunitate restransa, in care fiecare persoana se simte familiar si confortabil in prezenta celorlalti si in care gradul de supervizare este unul optim. Scoala gazduieste in acest moment aproximativ 125 de elevi (din care aproape 100 sunt elevi boarding) si este un mediu multicultural datorita celor peste 25 de nationalitati reprezentate.

Fiind o scoala cu o orientare academica de tip american, programa scolara AIS reflecta practici educationale cu o lunga traditie in cele mai elitiste scoli boarding din Statele Unite. Astfel, toti elevii AIS isi incheie studiile prin sustinerea examenelor de AP, ceea ce le ofera posibilitatea de inscriere la universitati din toata lumea.

Localizare
American International School este situata la 10 minute de mers cu masina de centrul istoric al orasului Salzburg din Austria. Salzburg, un oras de aproximativ 150.000 de locuitori, este un mediu ideal pentru educatia internationala. Fiind localizat in centrul geografic al Europei de Vest, Salzburg atrage anual mii de vizitatori din intreaga lume oferind o varietate de atractii, de la magia muzicii lui Mozart la peisajele fascinante ale Alpilor, fiind un loc unde oamenii si ideile interesante, istoria si cultura se intalnesc intr-o mixtura uluitoare. Astfel, elevii AIS beneficiaza de bogatia festivalurilor muzicale si de arhitectura baroca, dar si de locurile din inima Alpilor, perfecte pentru drumetii montane, ski si recreere.

Programe de studiu
High School Diploma – pasaportul pentru universitati din Statele Unite
In cadrul studiilor liceale (clasele 9-12) dupa model american, elevii AIS au oportunitatea de a studia o gama larga de materii, atat obligatorii, cat si optionale pentru obtinerea diplomei de absolvire a liceului, diploma acordata in toate scolile publice sau boarding din Statele Unite. Printre materiile studiate in cadrul studiilor de High School Diploma se numara: Engleza, Germana, Matematica, Educatie Fizica, Stiinte Exacte, Stiinte Sociale, Franceza sau Spaniola, Studii de Sanatate sau Materii Optionale.
Advanced Placement (AP) – pasaportul pentru universitatile din toata lumea
Programul “Advanced Placement” (AP) ofera tuturor elevilor AIS-Salzburg cu rezultate academice excelente oportunitatea de a studia, in cadrul liceului, cursuri la nivel universitar. Elevii care participa in acest program nu obtin numai abilitati necesare studiului la universitate, ci si credite care le vor fi ulterior echivalate in cadrul studiilor universitare, pe baza rezultatelor la examenele din cadrul programului de AP.

Programul AP este, de fapt, un sir de testari in peste 30 de domenii de studiu, la care elevi se pot inscrie si pe care le pot incepe in fiecare primavara (incepand cu luna mai). Promovarea cu success a acestor teste ii poate aduce elevului credite universitare recunoscute de majoritatea universitatilor si colegiilor din America de Nord, il poate ajuta la admiterea intr-o universitate sau colegiu cu cerinte inalte si, pe baza acestor teste, elevul poate obtine echivalarea diplomei cu alte diplome de studii liceale pentru a fi acceptat la universitati din lume.

Peste 3000 de universitati si colegii americane si canadiene (mai mult de 90%) valorizeaza in mod preferential elevii care au realizat programul de AP. De asemenea, in jur de 50% dintre aceste universitati si colegii admit direct in anul 2 de studii elevii care au terminat cu succes acest program.
In ceea ce priveste recunoasterea internationala, se poate spune ca Advanced Placement este un program cu adevarat international, ce ofera acces in egala masura la institutii de invatamant superior din Canada, Statele Unite si din Europa. Multi absolventi AIS, care au terminat cu succes un program de AP, se orienteaza catre universitatile din Marea Britanie, mai ales ca sistemul britanic de invatamant echivaleaza programul de AP cu examenele A Levels (Bacalaureatul britanic). Cei mai multi isi aleg 3 sau mai multe subiecte de studiu pentru AP, cu scopul de a fi competitivi cu alti aplicanti in ceea ce priveste admiterea la cele mai selective universitati din Marea Britanie sau din alte tari.

Lista materiilor disponibile pentru AP la AIS-Salzburg:
Engleza
– Limba Engleza
– Literatura Engleza
Matematica
– Calculus AB
Stiinte Exacte
– Chimie
– Biologie
– Stiinte ale Mediului
Stiinte Sociale
– Istorie Europeana
– Istoria Statelor Unite ale Americii
– Geografie Umana
– Psihologie
Limbi straine
– Germana
– Franceza

Activitati extracurriculare
Printre activitatile puse la dispozitie elevilor AIS se numara:
– activitati sportive: ski/ snowboarding; inot, ciclism, drumeti si o serie de alte activitati desfasurate in natura
– activitati sociale: festivitati in cadrul scolii, seri de film, seri gastronomice, activitati distractive cu scop de socializare
– activitati culturale: vizionare de opere de teatru, vizite la muzee, vernisaje sau alte evenimente culturale
– excursii de mai multe zile in cele mai importante locatii din Europa, precum Londra, Paris, Roma, Praga, Berlin, Budapesta, Verona, Venetia, Geneva.

Viata de elev boarding la AIS-Salzburg

Fiind o scoala boarding relativ restransa, la care proportia profesor – elevi este de 1:6, gradul de supervizare si atentie acordata fiecarui elev este ridicat, ceea ce asigura un mediu disciplinat si sigur. Scoala a pus la punct un program extrem de eficient de evaluare a practicilor de mentinere si imbunatatire a sanatatii elevilor, care vizeaza concomitent si nivelul de disciplina al acestora. Programul poarta numele de Healthy Lifestyle Requirement (HLR) si are menirea de a se asigura ca fiecare elev este angajat intr-un program de exercitii fizice, menit sa asigure formarea de obiceiuri sanatoase pentru prezent si viitor. Astfel, toti elevii trebuie sa castige un numar minim de “puncte de sanatate” pe saptamana, primind, la sfarsitul anului scolar, o nota ce reprezinta evaluarea finala si care va fi inclusa in foaia matricola. Daca elevii realizeaza comportamente ce dauneaza sanatatii sau care contravin normelor morale ale scolii, vor primi penalizari care vor duce la scaderea dramatica a punctajului HLR. Printre comportamentele nesanatoase se numara: fumatul, consumul de alcool, neprezentarea la programul de exercitii Get Fit!, dezordinea in camera, incalcarea regulii de “stingere a luminii”, imbracamintea necorespunzatoare. In randul practicilor care asigura castigarea de puncte HLR se numara: participarea la programele de sport si educatie fizica, participarea la programul Get Fit!, desfasurarea unor activitati in week-end, consumarea micului dejun in fiecare zi, participare in comitetul de organizare a meniului culinar.

Cazarea pentru elevi boarding este asigurata in dormitoarele situate in cladirea principala din campus, ce dateaza din secolul al XVIII-lea, toate fiind complet modernizate. Toate camerele contin facilitati de tip en-suite (camere de baie si dusuri) si pot caza intre 1 si 3 elevi.

Facilitati
Campusul AIS este format din trei cladiri ce contin salile de clasa, dormitoarele pentru baieti si cele pentru fete, bucataria si salile de mese, biblioteca si spatiul recreativ pentru elevi. Facilitatile sportive sunt situate in cadrul centrului sportiv de la Universitatea Salzburg, aflata la 10 minute distanta de campus. Aceste facilitati sportive sunt state-of-the-art si ofera o baza de nivel olimpic pentru antrenament in aproape toate sporturile. Faptul ca elevii AIS pot utiliza aceste facilitati este un avantaj extraordinar, datorita standardelor inalte si a celor mai noi tehnologii puse la dispozitie.

Costuri si procedura de aplicare

Taxele de scolarizare pentru elevii boarding sunt:
– 25,875 EUR – clasele 7-8
– 27,250 EUR – clasele 9-10
– 29,800 EUR – clasele 11-12 si clasa a 13-a (post-graduate program)

Alte taxe includ: materiale si carti scolare (500-800 EUR), taxa de evaluare initiala (2,500 EUR) – platibila doar in primul an de studii si cheltuieli anexe (1,500 EURO).
Taxa de scolarizare include toate cheltuielile legate de viata de elev boarding: instructie academica si supervizare din partea profesorilor, cazare in campus, mesele zilnice, acces la intreaga gama de facilitati si activitati extracurriculare oferite de scoala, doua excursii pe an in diferite destinatii din Europa (incluzand transport, masa, cazare), cinci excursii pe an de ski sau snowboarding in Alpi, excursii pe teren, activitati de weekend, asigurare de accidente, sustinerea unui test standardizat.

Pentru mai multe informatii si procedura de aplicare trimiteti un mail la adresa ais@boarding.ro.

Peninsula School, Australia

Peninsula School este o scoala privata australiana, coeducationala, cu aproximativ 1.450 de elevi cu varste intre 3 si 19 ani. Scoala este situata in Mount Eliza, Victoria. Mount Eliza se afla la 55 de kilometri de aeroportul din Melbourne, in apropierea coastei sudice.

Scoala promoveaza o viziune morala si spirituala asupra vietii, cetatenia globala, standardele academice si imbogatirea culturala. Programele scolii au ca scop devoltarea increderii in sine, toti elevii avand ocazia de a desfasura activitati academice, sportive sau artistice care sa le ofera satisfactia personala. Elevii din anii terminali cu rezultate academice foarte bune pot aplica pentru burse.

Programe de studiu

VCE (Victorian Certificate of Education) – este echivalentul din Victoria, Australia pentru bacalaureat. Ciclul VCE se desfasoara de-a lungul ultimilor doi ani de scoala (clasele a 11a si a 12a), insa pregatirea pentru acest program poate incepe in Pre-Senior School (clasele a 9a sau a 10a). Studiul limbii engleze este obligatoriu, dar pe langa aceasta, elevul are posibilitatea de a alege dintr-o oferta de cursuri din domeniul stiintelor sociale, matematici, stiinte reale, arta si lingvistica, educatie fizica, precum si studii vocationale. VCE este o diploma recunoscuta international de unele dintre cele mai prestigioase universitati din lume (universitatile din Oxford si Cambridge, London School of Economics, Columbia University, Princeton University, etc. )

Pre-senior School (clasele 9-10)
Elevii din acest ciclu sunt cazati intr-o cladire separata. Pe langa curriculum obisnuit, ei participa la o serie de activitati in afara campusului: elevii locuiesc in Melbourne pentru doua saptamani, lucrand in oras, participa la tabere de doua saptamani si primesc consiliere pentru alegerea unei cariere. De asemenea, exista o puternica componenta de educatie pentru sanatate (sport, nutritie, competitii). In clasa a 10-a, elevii incep sa isi aleaga cursurile pe care le vor studia pentru a obtine VCE.

Activitati extracurriculare

Peninsula School a cladit un parteneriat cu scoala franceza Notre-Dame-les-Oiseaux din Paris, oferindu-le elevilor posibilitatea de a experimenta cultura franceza si de a participa intr-un tur al Francei de trei saptamani.

Sporturi practica in scoala: cricket, cross, echitatie, squash, softball, aerobic, canotaj, triatlon, golf, netball, baschet, badminton, gimnastica, tenis de masa, volei, inot, etc.

Alte activitati: clubul de dezvoltare personala, clubul de aventuri, cadeti, dezbateri, trupa de teatru, muzica, arte vizuale.

Viata de elev la Peninsula

Campusul scolii se intinde pe o proprietate de 35 de hectare si cuprinde patru subcampusuri – ce corespund fiecarui nivel de studiu, un centru pentru arte, design si tehnologie excelent echipat, centru pentru arte performative (musica, dans si teatru) un pavilion pentru evenimente, doua resedinte pentru elevi, facilitati sportive – 2 sali de sport, 2 piscine, piste de atletism, terenuri pentru fotbal si cricket si tenis.

Elevii internationali de la Peninsula School provin din state ca SUA, Franta, Germania, Japonia, China s.a.m.d. Scoala are un centru de pregatire in limba engleza unde elevii straini isi pot imbunatati abilitatile ligvistice si pot invata mai multe despre cultura australiana. De asemenea, elevii primesc sprijin si consiliere academica pentru a-si planifica studiile pe termen lung. Profesorii sunt apropiati de elevi si sunt disponibili pentru acestia si in afara orelor de curs.

Elevii pot opta pentru familii gazda in locul resedintei din campus.

Pentru elevii claselor 7-12 este obligatoriu sa participe in fiecare sambata la un program sportiv.

Costuri si procedura de aplicare

Taxele de scolarizare anuale difera in functie de anul de studiu. Preturile de mai jos sunt exprimate in dolari australieni (AUD), 1 AUD echivaland cu aproximativ 0,75 EUR:

Clasa a 5-a: 20,880 AUD

Clasa a 6-a: 21,330 AUD

Clasa a 7-a: 22,920 AUD

Clasa a 8-a: 23,625 AUD

Clasa a 9-a: 24,165 AUD

Clasa a10 a – Clasa a 12-a: 24,765 AUD

Pe langa taxele de mai sus, se adauga taxa de cazare si masa (17,325 AUD), taxa de inscriere (70 AUD), taxa de admitere – platibila la primirea scrisorii de acceptare (800 AUD, pentru clasele 5 – 8 sau 950 dolari, pentru clasele 9 -12).

Alte taxe optionale se aplica pentru practicarea anumitor sporturi, lectii individuale de instrumente muzicale.

Pentru mai multe informatii si procedura de aplicare, va rugam sa trimiteti un mail la adresa peninsula@boarding.ro sau info@iec.ro.