Elevi eliminati la proba de limba si literatura romana din cadrul examenului de bacalaureat

0
(0)

Luni, 1 iulie, a avut loc prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2013 – proba de Limba şi literatura română.Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, s-au prezentat 154.586 de candidaţi din totalul de 162.338 de potenţiali participanţi.

În raport cu numărul celor care au susţinut proba, 93 de elevi au fost eliminaţi din sălile de examen din cauza tentativelor de fraudă la care au recurs (utilizarea telefoanelor mobile sau a unor materiale ajutătoare nepermise). Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Constanţa (21), Bucureşti (19) şi Dolj (7). Precizăm că, potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului, aceşti elevi au pierdut dreptul de a susţine Bacalaureatul în următoarele două sesiuni. 14 centre de examen au solicitat varianta de rezervă ca urmare a unor situaţii specifice (întârzieri ale elevilor din motive obiective).

Marţi, 2 iulie, elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor susţine proba de Limbă şi literatură maternă. În zilele următoare, respectiv miercuri, 3 iulie şi vineri, 5 iulie, se vor desfăşura proba obligatorie a profilului şiproba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării. Afişarea rezultatelor va avea loc în ziua de 8 iulie, până la ora 12.00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, de 8 iulie, între orele 12.00 – 16.00. Contestaţiile se vor soluţiona în intervalul 9-11 iulie, urmând ca pe 12 iulie să se afişeze rezultatele finale.

Comunicat de presa Ministerul Educatiei

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0