Arhiva: Stiri

Loturile olimpice au examenul de Bacalaureat in perioada 10-25 mai

Examenul de BacalaureatSesiunea specială a examenului naţional de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale va fi organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi se va derula în intervalul 10-25 mai 2018, a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

 

Potrivit, MEN, comisia judeţeană va nominaliza ulterior unităţile de învăţământ care vor găzdui centrele de examen şi de evaluare pentru această sesiune specială la care înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 10 şi 11 mai.

Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel: 14-15 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă), 16 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională), respectiv 17-18 mai (evaluarea competenţelor digitale).

Probele scrise au următorul calendar: 21 mai (Limba şi literatura română), 22 mai (proba obligatorie a profilului), 23 mai (proba la alegere a profilului şi specializării) şi 24 mai (limba şi literatura maternă).

Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai (până la ora 18:00), depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleiaşi zile (18:00 – 20:00).

În data de 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

Vezi Calendar Bacalaureat 2018

Inscrieri pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2018

Examenul de BacalaureatÎnscrierile pentru susţinerea examenului de Bacalaureat în prima sesiune încep luni, 29 ianuarie 2018, şi durează până pe 2 februarie 2018, conform calendarului aprobat de ministerul Educaţiei. 

Prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 începe pe 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie).

În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marţi, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – se va desfăşura joi, 28 iunie.

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00).

Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Calendar Bacalaureat 2018 – A doua sesiune

Examenul de BacalaureatMinisterul Educatiei Nationale a stabilit calendarului examenelor de Bacalaureat pentru sesiunea de toamna (a doau sesiune) 2018 dupa cum urmeaza:

10 – 13 iulie – inscrierea candidatilor
27 iulie – inscrierea candidatilor care au promovat examenele de corigente
20 august – Limba si literatura romana – proba Ea) – proba scrisa
21 august – Limba si literatura materna – proba Eb) – proba scrisa
22 august – proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisa
23 august – proba la alegere a profilului si specializarii – proba Ed) – proba scrisa
24 & 27 august – evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A
28 august – evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B
29-30 august – evaluarea competentelor digitale – proba D
30-31 august – evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala -proba C
1 septembrie – afisarea primelor rezultate (pana la ora 12:00) si depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00)
2 – 5 septembrie: rezolvarea contestatiilor
6 septembrie: afisarea rezultatelor finale.

 

Calendar Bacalaureat 2018 – Prima sesiune

Examenul de BacalaureatMinisterul Educatiei Nationale a stabilit calendarului examenelor de Bacalaureat pentru sesiunea de vara 2018 dupa cum urmeaza:

– 29 ianuarie – 2 februarie 2018 – inscrierile pentru sustinerea examenului in prima sesiune
– 12 – 13 februarie 2018 – proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A)
– 14 ¬ 15 februarie – evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna
– 16, 19 si 20 februarie – evaluarea competentelor digitale (proba D)
– 21-22 februarie – evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C).
Probe scrise
– luni, 25 iunie – Limba si literatura romana – Ea)
– marti, 26 iunie – Limba si literatura materna – Eb)
– miercuri, 27 iunie – proba obligatorie a profilului – Ec) – vineri, 28 iunie – proba la alegere a profilului si specializarii – proba Ed).
Afisarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (pana la ora 12:00) si e urmata de depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00).
Intre 5 si 8 iulie vor fi solutionate contestatiile, in timp ce afisarea rezultatelor finale este prevazuta pentru data de 9 iulie.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2018

Examenul de BacalaureatMinisterul Educatiei Nationale a anuntat Calendarul examenului de Bacalaureat 2018.

Înscrierile pentru susţinerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 29 ianuarie – 2 februarie 2018.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat 2018 va începe în 12 februarie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba română (proba A), potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie). În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Cursurile pentru clasele a XII-a şi a XIII-a se încheie vineri, 25 mai.

Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie.
Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marţi, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie.
Ultima probă scrisă – la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – se va desfăşura vineri, 28 iunie.

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie 2018.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat 2018 are următoarea structură:

10 – 13 iulie: înscrierea candidaţilor,
27 iulie: înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe,
20 august: limba si literatura română – proba Ea) – proba scrisă,
21 august: limba si literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă,
22 august: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă,
23 august: proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – proba scrisă,
24 & 27 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A,
28 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B,
29-30 august: evaluarea competenţelor digitale – proba D,
30-31 august: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională -proba C,
1 septembrie: afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00),
2 – 5 septembrie: rezolvarea contestaţiilor,
6 septembrie: afişarea rezultatelor finale.

Astazi ultima probă a bacalaureatului – sesiunea de toamna

Examenul de BacalaureatAbsolvenţii de liceu care s-au înscris la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului susţin, astazi, ultima probă a examenului, respectiv evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

La sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat s-au înscris aproape 39.500 de absolvenţi de liceu.

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat vor fi afişate vineri, 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, absolvenţii de liceu vor putea depune contestaţii, iîn intervalul 16.00-20.00, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru 6 septembrie.

Noutati referitoare la metodologiile de organizare și desfășurare a examenelor naționale din anul 2018

Ministerul Educației Naționale va aproba, în conformitate cu prevederile Legii Educației Naționale nr. 1/2011, calendarele și metodologiile de organizare și desfășurare pentru Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a și examenului național de Bacalaureat 2018.

Principalele elemente de noutate în raport cu metodologiile aprobate anul trecut vizează calendarul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale din cadrul examenului de Bacalaureat (programate în semestrul al II-lea), respectiv sistemul de evaluare a lucrărilor susținute la probele scrise (EN VIII și Bacalaureat).

Declarația ministrului Liviu Marian Pop referitoare la metodologiile de organizare și desfășurare a examenelor naționale din anul 2018: