Desfășurarea probei la alegere (profill și specializare) din cadrul examenului de Bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2023)

5
(1)

Examenul de BacalaureatRata de participare la proba la alegere a profilului și a specializării – proba E.d) – din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2023), desfășurată astăzi, 28 iunie, a înregistrat valoarea de 96,8% (120.388 de candidați prezenți dintr-un total de 124.277 de candidați înscriși – toate promoțiile – pentru a o susține).

Nu s-au prezentat 3.870 de candidați, iar 19 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia din urmă nu vor putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Probele scrise din această sesiune se încheie joi, 29 iunie, cu examenul la Limba și literatura maternă, destinat elevilor de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale.

Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen și online).

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri).

Subiectele și baremele de evaluare pentru proba E.d) au fost publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, conform procedurii, la ora 15:00.

Sursa: Ministerul Educatiei

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 5 / 5. Numărul de voturi: 1