Desfășurarea probei scrise de Limba și literatura română din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2023)

0
(0)

Examenul de BacalaureatLa proba scrisă de Limba și literatura română – proba E.a) – din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2023), desfășurată astăzi, 26 iunie, s-a înregistrat o rată de participare de 97,6% (118.384 de candidați prezenți dintr-un total de 121.257 de candidați înscriși – toate promoțiile – pentru susținerea acestei probe).

Nu s-au prezentat 2.845 de de candidați, iar 28 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele și baremul de evaluare au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul dedicat.

Marți, 27 iunie, este programată proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), iar miercuri, 28 iunie, proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 29 iunie.

Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen și online).

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri).

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul poate fi apelat gratuit în perioada 20 – 23 iunie, între orele 8:00 – 16:00.

Alte informații utile sunt disponibile în ghidul informativ publicat aici.

Sursa: Ministerul Educatiei

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0