Arhiva: Admitere liceu

Admitere liceu 2019 – Bucuresti. Calendarul inscrierilor

Admiterea la Liceu


Inspectoratul Școlar al Municipiului București a făcut publice calendarul înscrierilor și examenelor pentru admiterea la liceu și modelele de fișe de înscriere.

Admitere 2019. Calendar de înscriere

•13-14 mai 2019: Înscrierea la probele de aptitudini, respectiv la probele pentru verificarea cunoştințelor de limbă modernă/maternă;

•15-17 mai 2019: Desfășurarea probelor de aptitudini, respectiv a probelor pentru verificarea cunoştințelor de limbă modernă/maternă;

•20 mai 2019: Afişarea rezultatelor la probele de aptitudini, respectiv la probele pentru verificarea cunoştințelor de limbă modernă/maternă şi depunerea contestaţiilor, acolo unde metodologia permite acest lucru; 

•24 mai 2019: Afişarea rezultatelor finale la probele de aptitudini şi de verificare a cunoştințelor de limbă modernă/maternă;

• 3 – 7 iulie 2019: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere și introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere; 

• 4 – 8 iulie 2019: Verificarea de către candidați și părinți a fișelor editate de calculator, corectarea greșelilor și listarea fișelor corectate din calculator; 

• 12 iulie 2019: Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 până la data începerii cursurilor anului școlar 2019-2020; 

• 15 – 18 iulie 2019: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați; 

• 19, 22 și 23 iulie 2019: Rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate Linkuri uile:


Calendarul Evaluării Naţionale 2019

eleviMinisterul Educației Naționale a aprobat calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII) în anul şcolar 2018-2019.

Astfel, prima probă scrisă din cadrul EN VIII (limba şi literatura română) va avea loc în data de 18 iunie 2019. Următoarea probă scrisă (matematică) se va desfășura în data de 20 iunie, iar ultima (limba şi literatura maternă -pentru elevii care au studiat această disciplină) este programată în data de21 iunie.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la ora 12:00), procedură urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.

Precizăm că înscrierea absolvenților clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Naţională se face în perioada 3 – 7 iunie 2019. Conform ordinului de ministru privind structura anului școlar 2018 – 2019, cursurile pentru clasa a VIII-a se vor încheia vineri, 7 iunie 2019.

Ulterior afișării rezultatelor, în perioada 3 – 7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a și părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeași procedură și absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să fie admiși în licee din alt judeţ.

Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4  – 8 iulie.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a este programată vineri, 12 iulie 2019.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

BIROUL DE COMUNICARE MINISTERUL EDUCATIEI NATIONALE

Rezultatele repartizării computerizate au fost afisate

Admiterea la LiceuMEN a publicat pe site-ul http://admitere.edu.ro rezultatele repartizării computerizate a elevilor care au susţinut Evaluarea Naţională.

Astfel, 176 de elevi au intrat la liceele pe care le-au dorit cu media de admitere 10.

Potrivit MEN, Colegiul ”Sfântul Sava” din Bucureşti se menţine pe primul loc în ţară, cu ultima medie de admitere 9.91 la profilul real, specializarea Matematică – Informatică.

Pe lista primelor 50 de specializări se află mai multe unităţi din Bucureşti, dar şi licee şi colegii din Constanţa, Dolj, Buzău, Argeş, Bihor, Iaşi, Prahova, Brăila, Galaţi şi Cluj. Ultima medie de admitere la cele mai bune 50 de licee din ţară este 9.45.

Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Ghid completare fișe de admitere la liceu

Admiterea la LiceuMinisterul Educației a publicat un ghid al admiterii computerizate, pentru a-i ajuta pe părinți și elevi să completeze fișele de admitere la liceu. Iată mai jos sfaturile Ministerului, pentru optimizarea șanselor ca elevul să intre la clasa pe care și-o dorește:

1. Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni. Nu vei fi dezavantajat.

2. Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat.

3. Încheie cu opţiunile cel mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe fişă, pentru siguranţă. Este preferabil să intri la un liceu care nu îţi place, decât să nu intri deloc.

Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite. Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev.

4. Ţine cont de mediile de admitere din anii precedenţi, pentru a-ţi calcula şansele de intrare la fiecare dintre opţiunile exprimate.

5. Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere NU îţi poate dăuna în nici un fel – oricum intri la prima opţiune a ta la care mai sunt locuri. În schimb, un număr prea mic de opţiuni îţi poate diminua serios şansele de a fi admis. Există riscul de a nu avea o medie suficient de bună pentru nici una din opţiunile exprimate.

Nu există nici un “număr magic” de opţiuni care trebuie completate pe fişă: important este ca acest număr să fie suficient de mare ca să permită repartizarea şi să fie ordonate – de la cea pe care o dorești cel mai mult la cea mai puţin dezirabilă.

6. Statistic, mediile de a dmitere sunt de la un an la altul puţin mai mari, un motiv în plus pentru a completa cât mai multe opţiuni pe fişă.

7. Între momentul validării fişei şi repartizarea computerizată, fişele sunt centralizate în bazele de date judeţene şi de aici în baza de date naţională de la Ministerul Educaţiei Naţionale.

8. După verificări multiple şi corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizată.

9. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.

Pentru fiecare elev, se caută prima opţiune de pe listă unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune. Dacă la un moment dat se găseşte un elev la care opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre la nici un liceu (pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv rămâne nerepartizat și trebuie să participe la a doua etapă de admitere la liceu, pe  7 septembrie 2018.

Descarcă de aici Ghidul complet al admiterii computerizate la liceu 2018

A fost publicată Ierarhia la nivel judeţean/ a municipiului Bucureşti a absolvenţilor claselor a VIII-a.

Calendarul admiterii la liceu

Admiterea la LiceuRezultatele finale la Evaluarea Naţională, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate sâmbătă, 23 iunie 2018. Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu.

În perioada 29 iunie-3 iulie, absolvenţii de gimnaziu şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, vor completa în fişele de înscriere opţiunile liceelor şi profilului pe care doresc să-l urmeze. Cei care doresc să participe la admitere în alt judeţ vor completa fişele de înscriere conform procedurii stabilite de Comisia Naţională de Admitere.

Repartizarea computerizată la licee se va face în 9 iulie, în funcţie de media de admitere obţinută şi de opţiunile din fişa de înscriere la admiterea la liceu. Pentru liceele din filiera vocaţională, profilurile sportiv, militar, teologic, artistic, pedagogic, precum şi pentru Liceul Waldorf, specializarea filologie, s-au organizat probe de aptitudini în luna mai. Unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate din unităţile de învăţământ liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti.

În perioada 10-13 iulie va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi candidaţii, iar în 13 iulie unităţile de învăţământ liceal de stat vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă.

În perioada 16-18 iulie, Comisia judeţeană de admitere va rezolva situaţiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, repartizarea candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaţilor care nu au participat şi a celor care au participat, dar nu au fost repartizaţi în această etapă.

Topul liceelor din Iași

Inspectoratele școlare județene au publicat broșuri de admitere la liceu, unde prezintă ultimele medii cu care au intrat anul trecut elevii la fiecare specializare. Hotnews a realizat un top al liceelor din judetul Iași. Atragem atenția că acest clasament este unul orientativ.

Top 10 licee din Iași

1. Colegiul Național, Iaşi
Matematică-Informatică                        3 clase, ultima medie 9,75
Științe ale naturii – intensiv Engleză        1 clasă, ultima medie 9,71
Filologie – intensiv Engleză                    1 clasă, ultima medie 9,38

2. Colegiul Național “Emil Racoviţă”, Iaşi
Matematică-Informatică – intensiv Engleză    1 clasă, ultima medie 9,72
Matematică-Informatică                              1 clasă, ultima medie 9,72
Științe ale Naturii                                       1 clasă, ultima medie 9,64
Științe ale Naturii – intensiv Engleză             1 clasă, ultima medie 9,64
Filologie – intensiv Engleză                          1 clasă, ultima medie 9,25

3. Colegiul Național “Costache Negruzzi”
Matematică-Informatică – intensiv Engleză    1 clasă, ultima medie 9,60
Matematică-Informatică                              2 clase, ultima medie 9,60
Științe ale Naturii – intensiv Engleză             1 clasă, ultima medie 9,55
Filologie – intensiv Engleză                          1 clasă, ultima medie 9,36

4. Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Iaşi
Matematică-Informatică – intensiv Germană     1 clasă, ultima medie 9,33
Matematică-Informatică – bilingv Engleză        o grupă de 14 copii, ultima medie 9,57
Matematică-Informatică – bilingv Franceză       o grupă de 14 copii, ultima medie 9,19
Științe ale Naturii                               1 clasă, ultima medie 9,45
Filologie – bilingv Engleză                    1 clasă, ultima medie 9,19
Filologie – bilingv Franceză                  1 clasă, ultima medie 8,54
Filologie                                           1 clasă, ultima medie 9,15

5. Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil”, Iaşi
Matematică-Informatică                      6 clase, ultima medie 9,30

6. Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri”, Iaşi
Matematică-Informatică – bilingv Franceză        o grupă de 14 copii
Matematică-Informatică – bilingv Germană        o grupă de 14 copii, ultima medie 9,08
Matematică-Informatică                                  1 clasă, ultima medie 9,21
Științe ale Naturii                                           1 clasă, ultima medie 9,18
Filologie – intensiv Engleză                              2 clase, ultima medie 9,04

7. Colegiul Național “Garabet Ibrăileanu”, Iaşi
Matematică-Informatică                   1 clasă, ultima medie 9,18
Științe ale Naturii                            1 clasă, ultima medie 9,05
Filologie – bilingv engleză                 1 clasă
Științe sociale – intensiv franceză      1 clasă, ultima medie 8,77

8. Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir”, Iaşi
Matematică-Informatică           1 clasă, ultima medie 9,03
Științe ale Naturii                    2 clase, ultima medie 9,02
Filologie                                 1 clasă, ultima medie 8,68
Științe Sociale – intensiv Spaniolă       o grupă de 14 copii, ultima medie 8,62
Științe Sociale – intensiv Engleză        o grupă de 14 copii, ultima medie 8,62

9. Liceul Teoretic “Miron Costin”, Iaşi
Matematică-Informatică           1 clasă, ultima medie 9,00
Științe ale Naturii                    1 clasă, ultima medie 8,75
Filologie – intensiv Engleză       1 clasă, ultima medie 8,55
Științe Sociale                        1 clasă, ultima medie 8,60

10. Liceul Teoretic “Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi
Matematică-Informatică       2 clase, ultima medie 8,76
Științe ale Naturii                2 clase, ultima medie 8,57
Filologie – intensiv Engleză   1 clasă, ultima medie 8,37
Filologie                             1 clasă, ultima medie 8,37
Științe Sociale                    1 clasă, ultima medie 8,38

Nota: În lista de mai sus nu am cuprins și liceele sau colegii tehnologice

Descarcă de aici Broșura de admitere la liceu Iași

Topul liceelor din Timișoara

Inspectoratele școlare județene au publicat broșuri de admitere la liceu, unde prezintă ultimele medii cu care au intrat anul trecut elevii la fiecare specializare. Hotnews a realizat un top al liceelor din judetul Timișoara. Atragem atenția că acest clasament este unul orientativ.

Top 10 licee din Timișoara

1. Colegiul Național “Constantin Diaconovici Loga” Timișoara
Filologie                        1 clasă, media ultimului admis de anul trecut 8.73
Matematică-Informatică  2 clase, media ultimului admis de anul trecut 9.50
Științe ale Naturii           2 clase, media ultimului admis de anul trecut 9.39
Științe Sociale                1 clasă, media ultimului admis de anul trecut 9.05

2. Liceul Teoretic “Grigore Moisil” Timișoara
Matematică-Informatică        5 clase, ultima medie 9.34

3. Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” Timișoara
Filologie                         1 clasă, ultima medie 8.62
Matematică-Informatică   1 clasă, ultima medie 9.28
Științe ale Naturii            1 clasă, ultima medie 9.25
Învățător-educatoare       1 clasă, ultima medie 8.75
Teologie Ortodoxă           1 clasă, ultima medie 5.51

4. Colegiul Național Bănățean Timișoara
Filologie                         1 clasă, ultima medie 8.63
Matematică-Informatică    2 clase, ultima medie 9.22
Științe ale Naturii – limba de predare germană    1 clasă, ultima medie 5.47
Științe ale Naturii            2 clase, ultima medie 9.14
Științe Sociale                2 clase, ultima medie 8.77

5. Colegiul Național “Ana Aslan” Timișoara
Matematică-Informatică    1 clasă, ultima medie 9.04
Științe ale Naturii             3 clase, ultima medie 8.68

6. Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” Timișoara
Matematică-Informatică limba de predare germană   1 clasă, ultima medie 8.91
Științe ale Naturii limba de predare germană            1 clasă, ultima medie 8.39
Științe Sociale limba de predare germană                 1 clasă, ultima medie 6.04

7. Liceul Teoretic “William Shakespeare” Timișoara
Filologie bilingv engleză        1 clasă, ultima medie 8.41
Matematică-Informatică bilingv engleză 1 clasă, ultima medie 8.80

8. Liceul Teoretic “Jean Louis Calderon” Timișoara
Filologie bilingv italiană        1 clasă, ultima medie 7.28
Filologie bilingv spaniolă      1 clasă, ultima medie 7.59
Matematică-Informatică       2 clase, ultima medie 8.60
Științe Sociale                     1 clasă, ultima medie 6.98

9. Liceul Teoretic “Bartók Béla” Timișoara
Matematică-Informatică limba de predare maghiară    grupă de 14 copii, ultima medie 5.33
Științe ale Naturii limba de predare maghiară             grupă de 14 copii
Științe Sociale limba de predare maghiară                 1 clasă, ultima medie 3,70

10. Liceul Teoretic “Dositei Obradovici” Timișoara
Filologie limba de predare sârbă                          o grupă de 14 copii, ultima medie 4.77
Matematică-Informatică limba de predare sârbă    o grupă de 14 copii, ultima medie 3.75

11. Liceul Teoretic “Vlad Țepeș” Timișoara
Filologie            1 clasă, ultima medie 8.23
Științe Sociale    2 clase, ultima medie 7.93

12. Liceul Waldorf Timișoara
Waldorf Filologie            1 clasă, ultima medie 6.21

Nota Redacției: În lista de mai sus nu am cuprins și liceele sau colegii tehnologice sau vocaționale

Descarcă de aici Ghidul candidatului la Liceu în județul Timiș