Proba la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2021)

0
(0)

Astăzi, 18 august, s-a desfășurat proba la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului național de bacalaureat din sesiunea august – septembrie 2021 – proba E.d). Au participat 18.809 candidați din totalul celor 23.416 candidați înscriși. 13 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, iar  4.592 de candidați nu s-au prezentat.

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a publicat subiectele și baremele de corectare pentru această probă au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Ultima probă scrisă, Limba și literatura maternă – proba E.b), se va desfășura mâine,19 august.

Afișarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00).

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format fizic, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1 – 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

Precizăm că, procedurile de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale, conform metodologiei specifice, se vor desfășura, la nivelul comisiilor de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal, în intervalul 23 – 31 august.

 

Comunicat de presa MInisterul Educatiei

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0