Ministrul Remus Pricopie s-a întâlnit cu o delegaţie a Forumului Naţional al Copiilor

0
(0)

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, s-a întâlnit astăzi, 3 iunie, cu o delegaţie a participanţilor la a XII-a ediţie a Forumului Naţional al Copiilor  – „Copiii fără etichete – o iniţiativă în vederea eliminării violenţei verbale şi emoţionale la adresa copiilor”, eveniment organizat în perioada 31 mai – 4 iunie 2013, de Organizaţia Salvaţi Copiii. Cu acest prilej, ministrul Remus Pricopie a primit propunerile elaborate de copii în atelierele de lucru ale Forumului.

Am constatat cu bucurie că propunerile şi concluziile primite din partea copiilor cu care am stat de vorbă pornesc de la realităţile cu care ei se confruntă zilnic. Dincolo de elanul şi entuziasmul specific vârstei, aceste idei au un coeficient substanţial de concreteţe. Vom ţine cont în politicile publice şi strategiile noastre de aceste concluzii fiindcă sunt pertinent formulate şi coerent argumentate“, a spus ministrul Remus Pricopie.

Dezbaterile ediţiei curente au fost dedicate combaterii violenţei şi stigmatizării copiilor în mediul şcolar, propunându-şi identificarea de soluţii pentru eliminarea etichetelor fundamentate pe stereotipii de gen, sănătate mintală şi apartenenţă la grupuri etnice, astfel încât toţi copiii să se bucure de şanse egale la protecţie şi educaţie de calitate.

Considerat un model de bună practică, Forumul Naţional al Copiilor a avut, încă de la prima sa ediţie, obiectivul de a mandata copiii în realizarea şi conducerea unui proces de analiză şi dezbatere a unor probleme grave (violenţa, lipsa accesului la educaţie sau asistenţă medicală, traficul de copii, exploatarea prin muncă) cu care copiii din România se confruntă în viaţa de familie, în comunitatea sau şcoala lor.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0