Platforma YTM, consiliere individuală pentru elevi și informații despre procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timisoara (UVT)

5
(1)

Dincolo de programele de pregătire și evenimentele specifice, UVT pune la dispoziția elevilor din întreaga țară, în mod gratuit, și servicii permanente de consiliere individuală în carieră.

Platforma YTM este o platformă de testare psiho-vocațională dezvoltată de Universitatea de Vest din Timișoara, adresată elevilor din întreaga țară, prin care aceștia își pot analiza interesele, abilitățile și aptitudinile, prin completarea unor teste specifice, cu scopul orientării spre un anumit traseu educațional și profesional. Astfel, în urma testării, platforma YTM generează rapoarte personalizate prin care pune la dispoziția beneficiarilor informații referitoare la programele de studii ale universităților din Timișoara care se potrivesc cel mai bine profilului lor.

Elevii care, în urma completării testelor, au nevoie de clarificări în legătură cu rezultatele oferite de platformă și traseul educațional potrivit pentru ei, au posibilitatea de a programa o sesiune de consiliere individuală (ce se poate desfășura online, având o durată de aproximativ 50 de minute) cu consilierii din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din UVT, completând ACEST FORMULAR. În cadrul ședinței de consiliere, elevii vor primi informații suplimentare despre potențiale trasee de carieră și sprijin în alegerea unui program de studii universitare potrivit.

De asemenea, UVT pune la dispoziția tuturor candidaților la studii universitare cel mai complex portal cu informații despre procesul de admitere – https://admitere.uvt.ro/, actualizat cu detalii despre fiecare program de studii universitare din cadrul UVT, dar și despre facilitățile pe care UVT le oferă studenților săi, oferind la un click distanță toate datele de care o persoană interesată să devină student la UVT are nevoie.

Prin acest pachet integrat de servicii și programe de sprijin pentru elevi, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) își propune să sprijine tinerii din întreaga țară pentru a lua decizii responsabile și informate cu privire la viitoarele lor cariere, dar și să contribuie la dezvoltarea acestora încă de dinainte de începerea studiilor universitare, pentru a face față cu succes provocărilor pe care le vor întâlni pe parcursul evoluției lor, devenind, prin fiecare etapă, o versiune mai bună a lor. Iar apoi, odată ce vor deveni studenții noștri, ne vom asigura că sloganul #BecomeYourBest la Vest devine realitate și fiecare tânăr își va valorifica corespunzător potențialul!

Pregătindu-se pentru examenul de bacalaureat împreună cu colegii noștri cadre didactice universitare, învățând să își gestioneze emoțiile și să ia decizii în mod corect alături de colegii noștri de la Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, testându-și abilitățile și interesele și informându-se despre programele de studii universitare care li se potrivesc, oferim elevilor toate șansele pentru dezvoltarea unei cariere de succes!

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 5 / 5. Numărul de voturi: 1