Bacalaureatul 2018 va avea o structura noua a subiectelor la Limba si Literatura Romana

0
(0)

Ministerul Educatiei schimba structura subiectelor la Limba si Literatura Romana de la BAC 2018. Elevii de clasa a XI care sustin simularea examenului de Bacalaureat vor avea, la proba scrisa de Limba si literatura romana, subiecte structurate diferit fata de anii anteriori. Modificarea subiectelor, pilotata la simulare, ar urma sa fie aplicata in cadrul examenului de Bacalaureat de la finalul anului scolar 2017-2018.

Modificarea structurii subiectelor pentru simularea probei scrise la Limba romana s-a facut printr-un ordin al ministrului Educatiei, semnat in data de 4 ianuarie 2016 de Mircea Dumitru (OMENCS 3004/4.1.2017).

Examenul va avea tot 3 subiecte:

  • Subiectul I (comun tuturor filierelor, profilurilor si specializarilor) are ca suport un text nonliterar, memorialistic, epistolar, jurnalistic, juridic-administrativ, stiintific, argumentativ, din domeniul audio-vizualului, la prima vedere si este alcatuit din doi itemi: un item semiobiectiv de tip intrebare structurata (A) si un item subiectiv de tip eseu (B);
  • Subiectul al II-lea (comun tuturor filierelor, profilurilor si specializarilor) are ca suport un text literar (epic liric sau dramatic) la prima vedere si consta intr-un item subiectiv de tip intrebare cu raspuns scurt;
  • Subiectul al III-lea (diferentiat in functie de filiera, profiluri si specializari) consta in elaborarea unui eseu sructurat si vizeaza aspecte de analiza tematica, structurala, stilistica a operelor literare studiate ce apartin autorilor canonici, curentelor culturale/literare, perioadelor, speciilor literare si/sau a tipurilor de texte mentionate in programa de bacalaureat.

    Ministerul Educatiei a facut publice modele de subiecte pentru Simulare Bacalaureat proba de limba romana, clasa a XI-a.

    Modelel de subiecte pot fi descarcate de pe site-ul subiecte 2017.edu.ro

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0