Calendarul probelor pentru Bacalaureat 2010 a fost modificat

0
(0)

Ministrul interimar al Educatiei, Emil Boc, a anuntat modificarea calendarului probelor de verificare a competentelor din cadrul bacalaureatului, acestea urmand sa fie sustinute mai tarziu decat la datele anuntate anterior de MEC.

Proba de verificare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana va fi sustinuta in intervalul 15-17 februarie, in loc de 11-13 ianuarie, cum anuntase ministerul pe 30 septembrie.

Dupa verificarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, va avea loc si proba orala de limba materna, pentru elevii care au invatat in alta limba decat romana, la un liceu specializat in acest sens.

Proba de verificare a competentelor digitale va fi sustinuta intre 19 si 29 aprilie, in loc de 18-19 ianuarie.

Fiecare subiect de la aceasta proba va cuprinde 25-30 de intrebari despre utilizarea computerului si organizarea fisierelor, sisteme de operare, procesoare de texte, procesoare de calcul tabelar, prezentari, baze de date si mijloace moderne de comunicare, respectiv internet.

Proba de verificare a competentelor in limba moderna va fi sustinuta in intervalul 31 mai-4 iunie, in loc de 19-22 aprilie.

Toate modelele de subiecte si grilele de evaluare vor fi elaborate pana pe 30 octombrie si vor fi afisate pe site-ul ministerului.

Aceste probe nu se finalizeaza cu o nota, ele se finalizeaza cu un calificativ, proba se considera trecuta indiferent de calificativul pe care il obtii, numi ca daca nu ai dat aceasta proba, nu poti sa ajungi la examenul final de la sfarsitul lunii iunie“, a mai spus ministrul interimar al Educatiei.

Probele scrise ale bacalaureatului vor avea loc in zilele de 28, 29, 30 iunie si 2 iulie.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0