Nici sesiunea de toamna a bacalaureatului nu a fost lipsita de “perle”

0
(0)

Romania TV a realizat o selectie de “perle” scrise de elevi in lucrarile la proba de limba si literatura romana a Bacalaureatului 2013, sesiunea de toamna.

” “O noapte furtunoasă” este amintirea poetului despre o vijelie care a rupt pomi şi a căzut pe maşini şi era oameni supăraţi, inundaţi cu posibile viituri. Ce mai, un front atmosferic a făcut deranj mare că a fost mai multă apă decât putea metru pătrat să înghită“, a scris un licean, cu argumente bune pentru Administraţia Naţională de Meteorologie, nu şi pentru proba de limbă română.

Şi pentru că tot vorbim de comunicare, să vedem ce înseamnă ea pentru un alt elev. “Comunicarea în echipă nu e când cel mai tare antrenor Reghecamf dă ordin ceva şi pe stadion fuge ăia amboulea. Vorba ceia: Dacă comunicare nu e ce dracu e?“, se întreabă retoric mândrul absolvent de clasa a XII-a.

Un alt stelist este însă mai profund. Cratima lipsește însă cu desăvârșire. “Dimensiunea temporală e atunci când nu simţi cum zboară timpul. Lu Gigi Becali timpul îi zboară încet căi la bulău, mie îmi zboară rapid că uite că sa şi dus vara asta şi încep ploile“, conchide cu melancolie bacoviană elevul.

Un altul este supărat pe basmele lui Ion Creangă. “Ieu cred că Harapalb îi o comedie că cine mai crede că ursu din pădure are salăţi când să ştie că urşii coboară să mănânce la tomberoane şi să se joace cu turiştii“.

La proba scrisă de Limba şi literatura maternă, din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat 2013, s-au prezentat marţi, 27 august, 1.166 de candidaţi. Nici un candidat nu a fost eliminat din examen.

Bacalaureatul continuă pe 30 august cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc pe data de 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor putea fi depuse, în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Soluţionarea contestaţiilor este programată între 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice joi, 5 septembrie.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0