Simulari Bacalaureat 2018 – Clasele a XI-a si a XII-a

Examenul de BacalaureatLiceenii din clasele terminale vor incepe simularea examenelor de Bacalaureat pe 19 martie. Ministerul Educatiei a publicat astazi, 15 februarie, in Monitorul oficial Calendarul simularii Evaluarii Nationale si a Bacalaureatului, precum si capitolele din materia pe care elevii trebuie sa o pregateasca. Elevii de clasa a VIII-a nu vor fi testati din capitolul Functii si nu vor avea nici probleme care se rezolva cu ajutorul inecuatiilor.

Monitorul Oficial a publicat astazi, 15 februarie, Ordinul nr. 3.109 privind organizarea simularii evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national, in anul scolar 2017-2018.

Simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat se va desfășura după următorul program (comun pentru clasele a XI-a și a XII-a): 19 martie – Limba și literatura română/E)a), 20 martie – Limba și literatura maternă/E)b) și 21 martie – proba obligatorie a profilului/E)c).

Proba la alegere a profilului și specializării/ E)d) se va derula joi, 22 martie și va fi susținută exclusiv de elevii clasei a XII-a.

Rezultatele obținute vor fi comunicate elevilor în data de 30 martie.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe www.subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte.

UTIL:

Capitole exceptate de la Simulare pentru elevii clasei a XI-a
Capitole exceptate de la Simulare pentru elevii clasei a XII-a

Simulari Bacalaureat 2018 – Clasele a XI-a si a XII-a
Evaluați acest post