Rezidentiat 2011: conditii de desfasurare concurs Rezidentiat

0
(0)

Ministerul Sănătăţii a stabilit condiţiile în care se va desfăşura anul acesta concursul de intrare în Rezidenţiat.

Concursul va fi organizat în data de 20 noiembrie 2011 şi, spre deosebire de anii trecuţi, se va desfăşura, descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tg. Mureş şi Timişoara.

  1. Astăzi, Ministerul Sănătăţii a publicat în revista de specialitate Viaţa Medicală şi pe site-ul www.rezidenţiat.info, toate amănutele privind tematica de concurs, bibliografia aferentă, numărul locurilor şi posturilor, precum şi publicaţia de concurs

În sesiunea din 2011, absolvenţii universităţilor de medicină şi farmacie vor putea concura pe un număr de 3 810 locuri şi posturi, dintre care 2998 locuri şi 812 posturi.

Dintre cele 2998 locuri în rezidenţiat scoase la concurs, un număr de 2600 locuri sunt pentru medicină, 290 locuri pentru medicină dentară şi 108 pentru farmacie.

“Prin descentralizarea Rezidenţiatului urmărim eficientizarea pregătirii în concurs. În premieră, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectând o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia în vigoare”, a declarat RITLI Ladislau, ministrul Sănătăţii.

Ministrul RITLIa mai subliniat că, anul acesta, Ministerul Sănătăţii  va pune accent pe pregătirea  medicilor în specialităţile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs sunt, în principal, pentru medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinică, specialităţi unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat.

Înscrierile pentru rezidenţiat se vor face până la data de 7 octombrie 2011, la direcţiile de sănătate publică, sau la ministerele cu reţea proprie, după caz.

Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore.

Ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post.

Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidaţi înscrişi sau posturile pentru care candidaţii nu au obţinut punctajul minim de promovare, nu se vor putea alege de alţi candidaţi.

 

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0