Teatrul scolar, o disciplina utila pentru dezvoltarea personalitatii elevilor

0
(0)

doamna Maria Mendez de ValdiviaSecretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, doamna Oana Badea și Atașatul pentru Învățământ al Ambasadei Spaniei la București, doamna Maria Mendez de Valdivia, s-au întâlnit astăzi, 2 aprilie, la sediul MECTS, cu echipele de teatru ale liceelor câştigătoare în cadrul Festivalului Naţional de Teatru în limba spaniolă. Cu acest prilej, elevilor şi profesorilor prezenţi le-au fost înmânate drapelul oficial al României şi biletele de avion pentru deplasarea la Festivalul Internaţional de Teatru Şcolar în limba spaniolă, organizat la Moscova, în perioada 3-8 aprilie 2011.
La această competiție, în care vor fi susținute spectacole cu piese de teatru contemporan sau clasic în limba spaniolă, România va fi reprezentată de echipa Colegiului Naţional „Iulia Hasdeu” din Bucureşti, laureată în acest an a Festivalului Naţional de Teatru în limba spaniolă, respectiv echipa Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iaşi, clasată pe locul II în cadrul aceluiaşi festival, desfășurat la Bucureşti, în intervalul 24-26 februarie 2011.
Secretarul de stat Oana Badea a apreciat performanţele deosebite ale elevilor din cele două licee și a scos în evidență rolul important pe care îl pot avea disciplinele opţionale în traseul formativ al copiilor. „Îmi doresc foarte mult un parteneriat între elevi, şcoală și părinţi privind alegerea disciplinelor opţionale, discipline care să cuprindă activităţi clare de dezvoltare a personalităţii elevului. Teatrul într-o limbă străină este o experienţă extraordinară, actul de educaţie prin artă fiind de două ori pus în valoare”, a declarat doamna Oana Badea.
Festivalul Internaţional de Teatru Şcolar în limba spaniolă se organizează anual în una dintre ţările unde există unități de învățământ cu secţii bilingve (limbă maternă – limbă spaniolă). La această a XVIII-a ediție participă Spania, reprezentată de către două comunităţi autonome, Castilla La Mancha şi Castilla y Leon, Bulgaria, România, Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia şi Rusia, în total 160 de elevi și 40 de profesori însoţitori.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0