JOBS (Orientare profesională – Instruire în întreprinderi și școli)

0
(0)

Ministerul Educației Naționale a organizat marți, 23 mai 2017,la Colegiul Național „Sfântul Sava” din Bucureşti (str. General Berthelot nr. 23, sector 1), Conferința Națională a proiectului JOBS (Orientare profesională – Instruire în întreprinderi și școli). 

Cu acest prilej au fost prezentate rezultatele proiectului derulat în parteneriat cu Institutul de Proiecte Internaționale în Educație (IPE) al Universității Pedagogice Zurich, Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT) și Universitatea din București.

Proiectul JOBS vizează orientarea profesională și în carieră a elevilor din învățământul secundar și își propune să genereze o schimbare esențială în învățământul românesc prin metoda de predare – învățare centrată pe elev și bazată pe sarcină, precum și prin implicarea activă a elevilor, profesorilor și a mediului de afaceri pentru a crea tinerilor experiențe necesare de învățare și a contribui la cunoașterea reală a mediului economic și social actual. Finanțat prin Programul de cooperare Româno – Elvețian și cofinanțat de Guvernul României prin Ministerul Educației Naționale, proiectul face parte din demersurile MEN pentru dezvoltarea învățământului profesional și tehnic în general și a învățământului dual în special.

Lansat în 2012, JOBS a fost implementat în 4 regiuni de dezvoltare ale României: Centru,  Nord-Est, Sud Muntenia și București-Ilfov. Peste 500 de profesori și 8000 de elevi din 180 de unităţi de învăţământ gimnaziale şi de învăţământ profesional şi tehnic au parcurs până în prezent programul JOBS. În același timp au fost elaborate materiale de predare-învățare (Caietele JOBS), a fost dezvoltată o platformă de e-learning pentru profesori, au fost formați mentori, s-a dezvoltat legătura dintre unitățile de învățământ și operatorii economici și au fost organizate competiții prin care elevii au demonstrat experiențele de învățare acumulate.

La conferința națională vor participa reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, Ambasadei Elveției în România, Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare – SDC, Universității Pedagogice din Zurich, CNDIPT, inspectoratelor școlare, caselor corpului didactic, precum și directori, cadre didactice și elevi din unitățile de învățământ în care se implementează proiectul. Sunt așteptați, în calitate de invitați, și reprezentanți ai Ministerului Educației din Republica Moldova.

Proiectul se va finaliza în cursul acestui an. Detalii suplimentare: www.jobsproject.ro.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0