Liceele care sustin bacalaureatul francofon au primit distinctii din partea Ambasadei Frantei in Romania

0
(0)

Secretarul de stat pentru învatamânt în limbile minoritatilor si relatia cu Parlamentul, doamna Gabriella Pasztor, si Ambasadorul Frantei în România, Excelenta Sa Domnul Henri Paul,au participat la dezvelirea unei placi onorifice destinate liceelor care au sustinut în acest an bacalaureatul francofon. Prin prezenta placii onorifice se atesta includerea liceului în ansamblul celor 24 de licee care organizeaza bacalaureatul mentiune bilingv francofona în România.

Bacalaureatul bilingv în franceza a fost introdus în septembrie 2006, în urma unui acord interguvernamental bilateral. În prima sesiune a acestui bacalaureat – iulie 2008 – 391 de elevi au obtinut diploma, procentul de reusita fiind de 98%.

În cadrul proiectului, peste 200 de profesori au fost formati în Franta si în România. Astfel, ei elaboreaza instrumentele specifice pentru predarea limbii franceze si a celor 8 discipline predate în franceza (istorie, geografie, economie, informatica, matematica, fizica, chimie, biologie). În 2009, actuala retea de 24 de licee se va extinde la 30.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0