Prima sesiune a bacalaureatului incepe marti cu probele orale

Examenul de BacalaureatPrima sesiune a examenului de Bacalaureat începe marţi, 6 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română la care sunt asteptati 145.000 de absolvenţi de liceu. Testarea se va desfăşura pe durata a două zile.

În 8 şi 9 iunie va avea loc proba orală la limba maternă, iar în 9 iunie şi 12-13 iunie, candidaţii vor susţine proba de competenţe digitale. Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, programată între 14 şi 16 iunie.

Subiectele pentru probele orale de limba română şi limba maternă cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă – experimentat, avansat şi mediu.

În cazul în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele de la probele de competenţe lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba.

Aici gasiti Calendarul complet al excamenului de bacalaureat.

Prima sesiune a bacalaureatului incepe marti cu probele orale
Evaluați acest post