Rezultate bacalaureat 2009 – promovabilitate diferita in tara

0
(0)

Afisarea notelor a început înca de sâmbata în unele judete, astfel ca la nivel regional exista deja o statistica privind promovabilitatea la acest examen. Promovabilitatea la Bacalaureat, înainte de contestatii, este, dupa judetele care au publicat rezultatele, între 60% si 94%, respectiv Timis – 93,7%, Mures – 84,87%, Alba – 81,3%, Vrancea – 80%, Dolj – 77%, Sibiu – 71%, Brasov – 69,1%.

O promovabilitate scazuta s-a înregistrat la Galati. Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean, promovabilitatea la Galati este de 59,82%, înainte de depunerea contestatiilor, acesta fiind al doilea an consecutiv când procentul coboara sub 60%.

Anul trecut, peste 78% dintre elevii care au sustinut examenul de Bacalaureat au promovat, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educatiei, dupa solutionarea contestatiilor depuse de candidati. Procentul exact al candidatilor care au obtinut, în 2008, media minima de promovare, adica 6, a fost de 78,26 la suta, fata de 80,78 la suta, în 2007.

Cele mai mari rate de promovabilitate s-au înregistrat în judetele Suceava, Constanta, Botosani, Mehedinti, Hunedoara si Caras-Severin, unde au luat Bacalaureatul peste 94 la suta dintre candidati.

Solutionarea contestatiilor este prevazuta în perioada 7 – 8 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 9 iulie.

VEZI REZULTATE BACALAUREAT.

.MODEL CONTESTATIE BACALAUREAT

Se consideră promovat la examenul de Bacalaureat candidatul care a obţinut cel puţin nota 5 sau calificativul “admis” la fiecare probă orală, a obţinut cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică şi are media generală minimum 6 (şase).

Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate mai sus sunt declaraţi “respinşi”.

Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

A doua sesiune a Bacalaureatului se va organiza în perioada 17-26 august.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0