Concursul interdisciplinar Web-Historia: “Arta si muzica, forme de exprimare ale umanitatii”

0
(0)

“Web-Historia” este un concurs ce se adreseaza tuturor liceelor din judetul Neamt (elevilor din clasele IX-XII) care doresc sa-si afirme pasiunea pentru istorie si IT. Arta si muzica reprezinta doua din modalitatile de exprimare a umanitatii de-a lungul timpului. Prelucrarea unei teme relative la formele de exprimare artistica în istorie poate oferi sansa redescoperirii umanitatii în cele mai nebanuite contexte istorice.

Concursul se va desfasura la data de 29 aprilie 2011, ora 14, la Colegiul National “Roman-Voda”, Roman.

 

Concursul este divizat in trei sectiuni:

●      site web;

●      soft educational;

●      film didactic.

 

Fiecare liceu poate avea maximum doua proiecte, la fiecare sectiune. Proiectele pot fi realizate individual sau de un grup de elevi. Prezentarea proiectelor in cadrul concursului va fi efectuata de 1-2 elevi.

Indiferent de categoria la care participa, concurentii trebuie sa prezinte juriului in ziua concursului un portofoliu de prezentare, care va contine:

●      – prezentarea temei proiectului sub forma unui referat de maximum 10 pagini. Textul va include obligatoriu aparat critic (note bibliografice, bibliografie);

●      – anexe (optional).

Nota! Se puncteaza si structurarea compozitiei (introducere, continut, concluzii) , prezentarea în ordine cronologica a faptelor istorice, evidentierea relatiei cauza – efect, utilizarea limbajului istoric.

La sectiunea website/blog, concurentii isi pot prezenta proiectul on-line (pe domeniu/subdomeniu si gazduire) sau off-line (pe cd-uri sau stick-uri de memorie, utilizand servere locale, etc.). Pentru realizarea site/blog-urilor pot fi utilizate atat limbaje de programare (html, php, java, etc.), cat si diferite platforme (wordpress, joomla, drupal, s.a.).

Soft-urile educationale trebuie sa contribuie la asimilarea informatiei de catre elev intr-un mod interactiv si trebuie sa prezinte doua parti:

– prezentarea continutul subiectului abordat;
– o sectiune dedicate autoevaluarii in care elevul sa poata verifica informatiile acumulate.

Filmele educationale trebuie sa fie originale prin subiect, continut, finalitate. Acestea pot contine insa si unele preluari din alte documentare, inregistrari audio, etc. Formatul filmelor va fi unul adaptat rularii pe suport IT astfel incat acestea sa poata fi prezentate in cadrul lectiilor de istorie in sistem AEL, server etc.

Prezentarea proiectelor va fi limitata la maximum 10 minute.

Participantii vor avea posibilitatea sa opteze in scris (declaratie, cerere etc.) pentru includerea proiectelor lor in cadrul unor materiale didactice ce urmeaza a fi realizate ulterior de institutiile de invatamant organizatoare.

Punctajul

40% – continutul istoric

40% – realizarea tehnica

10% – originalitatea temei

10% – oficiu

Juriul va fi alcatuit din:

●   – inspector/metodist la disciplina Istorie

●   – profesor de istorie

●   – informatician.

Parteneri: ISJ Neamt, Colegiul National „Roman-Voda“, Grup Scolar Bicaz

Perioada de inscriere: 1 aprilie – 22 aprilie 2011

Inscrierea se face prin intermediul unui mail expediat pe adresa ovidiualbert@web.de Se vor preciza: numele elevului/elevilor participanti in concurs; titlul lucrarii; numele profesorului/profesorilor coordonatori; sectiunea la care participa elevul/elevii.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0