Subiecte Romana Bac 2012

0
(0)

Ministerul Educatie a  transmis elevilor varianta 4 pentru subiectele la Limba Romana ale examenului de Bac 2012.

Redactarea unui eseu având la baza versuri ale lui Mihai Eminescu sau a unui text argumentativ pornind de la o afirmatie a lui Lucian Blaga este una dintre conditiile necesare pentru promovarea probei scrise a bacalaureatului de anul acesta la limba româna, potrivit BAREMULUI.

Practic, redactarea eseului (subiectul nr. 3) sau a textului argumentativ (subiectul nr. 2) în conformitate cu baremul aduce candidatului trei puncte. Adagând la acestea punctul primit din oficiu, rezulta ca obtinerea unui alt punct la subiectul nr. 1 asigura candidatului nota 5, necesara pentru a promova proba.

Concret, subiectul 1 al probei de luni a inclus noua cerinte legate de un fragment din “Craii de Curtea-Veche” de Mateiu Caragiale, candidatii fiind astfel testati, în principal, la capitol vocabular si teorie literara.

Subiectul 2 a constat în redactarea unui text argumentativ pornind de la afirmatia “Nu e de ajuns sa ai mari calitati; trebuie sa stii cum sa se folosesti cu rost” a lui Lucian Blaga. Potrivit baremului, la acest subiect au fost punctate, printre altele, organizarea si coerenta textului, echilibrul între ipoteza, dezvoltarea argumentelor si concluzie, precum si utilizarea adecvata a mijloacelor lingvistice necesare unei aprecieri.

La subiectul al III-lea, absolventii claselor a XII-a au avut de elaborat un eseu despre tema si viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, apartinând lui Mihai Eminescu. La acest subiect, cel mai bine punctate au fost: evidentierea unei trasaturi care face posibila încadrarea operei pentru care a optat candidatul într-un curent cultural/literar, într-o perioada sau într-o orientare tematica susþinerea unei opinii în concordanta cu cerinta/încercare de sustinere a opiniei sau schematism; prezentarea a doua imagini/idei poetice din text, relevante pentru tema aleasa si viziunea despre lume.

Rezulatate cat mai bune!

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0