Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete – Busteni,10-16 aprilie

0
(0)

Cea de a cincea editie a Olimpiadei Europene de Matematica pentru Fete (European Girls’ Mathematical Olympiad) se desfasoara in perioada 10 – 16 aprilie 2016, la Busteni, judetul Prahova, anunta Societatea de Stiinte Matematice din Romania intr-un comunicat de presa remis HotNews.ro. EGMO este un concurs international de matematica similar ca nivel de dificultate si forma de desfasurare cu Olimpiada Internationala de Matematica, initiat din dorinta de a impulsiona si motiva fetele si tinerele sa isi urmeze pasiunea pentru matematica.

Editia din acest an este organizata de Societatea de Stiinte Matematice din Romania (SSMR), in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Primaria Busteni si Inspectoratul Scolar Judetean Prahova.

La editia din 2016 iau parte echipe din 39 de tari, in crestere considerabila fata de prima editie, in 2012, cand au fost reprezentate 19 tari. Anul acesta, in competitia EGMO s-au inscris 150 de eleve (cu varsta pana in 20 de ani), reprezentand 39 de tari: Albania, Arabia Saudita, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Belarus, Cipru, Cehia, Ecuador, Spania, Finlanda, Franta, Georgia, Ungaria, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Republica Moldova, Mexic, Fosta Republica Yugoslava a Macedoniei, Olanda, Norvegia, Polonia, Romania, Romania B, Federatia Rusa, Serbia, Elvetia, Slovenia, Tunisia, Turcia, Ucraina, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.

Programul competitiei va consta in doua probe de concurs care se vor desfasura pe data de 12, respectiv 13 aprilie si vor avea o durata de 4 ore si jumatate fiecare.

Pe langa probele de concurs, participantii vor vizita Castelul Cantacuzino din Busteni si vor asista la doua conferinte sustinute de catre Viviana Ene, Prof. Dr. la Universitatea Ovidius din Constanta si Ana Caraiani, Profesor la Universitatea Princeton. Ana Caraiani este castigatoare a unei medalii de argint (2001) si doua medalii de aur (2002 si 2003) la Olimpiada Internationala de Matematica si singura femeie care castigat de 2 ori prestigiosul concurs de matematica Putnam.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0